16:00 uur 19-06-2023

Sonaca tekent grootste contract ooit

LE BOURGET, France–(BUSINESS WIRE)– Sonaca tekent vandaag drie belangrijke contracten met Airbus: het wordt leverancier van flaps voor de Airbus A321XLR, en verlengt haar historisch verankerde bijdrage voor de levering van de lamellen van de A320 en A350. Voor Sonaca Group is dit een belangrijke stap voorwaarts in haar diversificatiestrategie. De nieuwe overeenkomsten vormen het grootste commerciële succes dat Sonaca tot hiertoe realiseerde.

Het contract voor de A321XLR, het nieuwe langeafstandsvliegtuig met één gangpad van Airbus, onderschrijft de expansie van de Belgische fabrikant. Sonaca zal hiervoor een beroep doen op drie van haar belangrijkste sites, België, Brazilië en Roemenië, om deze componenten te leveren. Niet minder dan 160 medewerkers zijn betrokken bij de opdracht.

Bovendien zal Sonaca tevens de leverancier blijven van alle lamellen voor de succesvolle A320 en A350 programma’s. Dit toont het hernieuwde vertrouwen in één van de belangrijkste componenten en bevestigt de industriële robuustheid en concurrentiekracht van Sonaca.

Het Belgische industriële vlaggenschip zal nieuwe technologieën ontwikkelen voor de installatie van een mechanische bewerkingsmachine voor grote onderdelen. Deze oplossing, die groener is dan de huidige processen, zal Sonaca in staat stellen om de verduurzaming in de luchtvaartindustrie voort te zetten. Deze nieuwe ontwikkelingen brengen investeringen van meer dan 40 miljoen euro mee. Deze zullen onder meer aangewend worden voor de bouw van een nieuw productiegebouw, waar de oppervlaktebehandeling, het tekenen en frezen van de onderdelen zal gebeuren.

“Dit nieuwe partnerschap is een belangrijke mijlpaal in onze relatie met Airbus. We zijn al bijna 40 jaar partners, en het verheugt me dat onze samenwerking in het komende decennium weer nieuwe toppen zal scheren“, zegt Yves Delatte, CEO van de Groep.

Contacts

Contactpersoon:

Amandine MEERSSEMAN – amandine.meersseman@sonaca.com – +32 475 89 58 79.

Check out our twitter: @NewsNovumpr