12:06 uur 14-06-2023

Thales stelt overname Tesserent voor en breidt wereldwijde cyberbeveiligingexpertise uit

  • Tesserent is een van de grootste cyberbeveiligingsbedrijven in Australië en Nieuw-Zeeland. In het kalenderjaar 2022 haalde het bedrijf een omzet van 185 miljoen Australische dollar (circa 110 miljoen euro) en het telt ongeveer 500 werknemers verspreid over negen vestigingen. Als toonaangevend cyberadviesbureau voor overheid en defensie biedt het een volledig pakket cyberbeveiligingsoplossingen en -diensten aan middelgrote en grote organisaties.
  • Met deze overname kan Thales haar roadmap voor de ontwikkeling van cyberbeveiliging opdrijven en haar aanwezigheid in Australië en Nieuw-Zeeland uitbreiden. Met een omzet van 1,5 miljard euro (circa 2,5 miljard Australische dollar) in cyberbeveiliging in 2022 is Thales wereldwijd marktleider op dit gebied.
  • Tesserent en Thales zullen samen geavanceerde diensten leveren om te voldoen aan de behoeften op het vlak van cyberbeveiliging in Australië en Nieuw-Zeeland, onder andere in de overheids- en defensiesector. Dankzij de nauwe samenwerking met klanten kan men via deze samenwerking inspelen op de meest geavanceerde behoeften aan de hand van verbeterde servicemogelijkheden en hoogwaardige oplossingen.
  • Deze overname is unaniem aanbevolen door de raad van bestuur van Tesserent en is onderworpen aan de goedkeuring van de aandeelhouders van Tesserent en bepaalde andere gebruikelijke voorwaarden.

MELBOURNE, Australië & PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Tesserent Limited (ASX: TNT) en Thales (Euronext Parijs: HO) kondigen met grote tevredenheid aan dat zij een bindende SID (Scheme Implementation Deed) hebben gesloten. Hierin wordt voorgesteld dat Thales 100% van de aandelen in Tesserent verwerft door middel van een Scheme of Arrangement (raamovereenkomst) voor 0,13 Australische dollar per gewoon aandeel in contanten. Hierdoor wordt het eigen vermogen van Tesserent gewaardeerd op 176 miljoen Australische dollar (circa 107 miljoen euro)1.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Thales, mediarelaties
Cédric Leurquin

+33 (0)1 57 77 90 93

cedric.leurquin@thalesgroup.com

Thales, mediarelaties
Marion Bonnet

+33 (0)6 60 38 48 92

Marion.bonnet@thalesgroup.com

Thales, Australië
Jasmin Hilleard

+61 420 903 636

jasmin.hilleard@thalesgroup.com.au

Thales, Australisch media-adviseur
Jim Kelly, Domestique Consulting

+ 61 412 549 083

jim@domestiqueconsulting.com.au

Thales, analysten/investeerders
Bertrand Delcaire

+33 1 57 77 89 02

ir@thalesgroup.com

Tesserent, algemeen adviseur/bedrijfssecretaris
Paul Taylor

+61 408 860 322

paul.taylor@tesserent.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr