13:31 uur 13-06-2023

IperionX gaat titaniumonderdelen produceren voor Ford Motor Company

CHARLOTTE, N.C.–(BUSINESS WIRE)– IperionX Limited (NASDAQ:IPX, ASX: IPX) heeft overeenstemming bereikt over een Scope of Work (“SoW”) voor de levering van titaniummetalen componenten voor Ford Motor Company (“Ford,” NYSE: F) waarbij gebruik wordt gemaakt van IperionX’s uniek, 100% gerecycled, koolstofarm titaniummetaal. Ford en IperionX hebben actief samengewerkt aan het ontwerpen, testen en additief produceren van een reeks titaniumonderdelen van hoge kwaliteit voor toekomstige productievoertuigen van Ford Performance.

Ford Performance is de high-performance- en racedivisie van Ford Motor Company, bekend van een toonaangevend assortiment prestatieauto’s zoals de F150 Raptor, Bronco Raptor, Mustang Mach 1 en de Shelby GT500. Ford streeft ernaar om als enige fabrikant deel te nemen aan de Formule 1, de 24 uur van Le Mans met de Mustang GT3, het WRC met de M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1, de Baja 1000 met de Ranger Raptor en Bronco, en NASCAR en Supercars met de Mustang.

Deze SoW van Ford volgt op een gedetailleerd programma van kwaliteits- en sterktetests van het koolstofarme, circulaire titaniummetaal van IperionX. De divisies Duurzaamheid en Geavanceerde Materialen van Ford voerden een reeks testprocedures uit om te verifiëren dat het titanium van IperionX de vereiste parameters, volgens de internationale ASTM-normen, overtrof.

De titanium onderdelen worden onderworpen aan een uitgebreide “afwerkingsstudie” om een reeks mogelijke oppervlakteafwerkingen van onderdelen te beoordelen. De inzichten die deze SoW oplevert, zullen richting geven aan het uiteindelijke ontwerp en de kosten per eenheid, voor een reeks koolstofarme titanium onderdelen voor productievoertuigen van Ford Performance.

Auto-onderdelen gemaakt van titanium vallen op door hun superieure sterkte-gewichtsverhouding, hoge corrosiebestendigheid, uitstekende duurzaamheid en – uniek voor de IperionX-technologieën – ze kunnen aan het einde van de levensduur van het product duurzaam worden gerecycled. De gepatenteerde technologieën van IperionX kunnen aanzienlijke duurzaamheidsvoordelen ontsluiten, die cruciaal zijn voor een koolstofarme, volledig circulaire titanium toeleveringsketen voor auto’s – eigenschappen die met geen enkel ander bekend commercieel titanium productieproces bereikt kunnen worden.

Ford heeft zich onlangs aangesloten bij de First Movers Coalition, een wereldwijd initiatief om de inkoopkracht en toeleveringsketens voor innovatieve schone industriële materiaaltechnologieën te bundelen. De First Movers Coalition maakt gebruik van de collectieve koopkracht van de meer dan 50 stichtende bedrijven, waaronder Volvo, Airbus, Apple, Amazon en Microsoft, om een duidelijk vraagsignaal af te geven wat nodig is om kritieke opkomende technologieën die essentieel zijn voor de netto-nulovergang, op te schalen.

Anastasios (Taso) Arima, IperionX CEO zei:

“Ford heeft zich gecommitteerd aan het in 2050 bereiken van koolstofneutraliteit. We zijn er trots op met Ford samen te werken, om de invoering van een duurzame, circulaire toeleveringsketen van titanium voor de wereldwijde automarkt te versnellen.

Ons koolstofarme titaniummetaal is uniek gemaakt van 100% gerecycled titanium en kan de toeleveringsketens van auto’s aanzienlijk verbeteren, door gebruik te maken van zeer sterke titaniumonderdelen die bijna de helft lichter zijn dan staal.

IperionX herpositioneert een goedkopere en duurzamere toeleveringsketen van titanium in de VS – waarbij we verschuiven van een lineaire toeleveringsketen naar een koolstofarmere, circulaire toeleveringsketen van titanium – waarin we titaniumschroot recyclen om koolstofarme, hoogwaardige titaniumonderdelen te maken. We zijn blij dat Ford met ons heeft samengewerkt om de toeleveringsketens in de auto-industrie te verbeteren en onze koolstofarme, circulaire titaniumactiviteiten uit te breiden.

Over IperionX

De missie van IperionX is om de toonaangevende ontwikkelaar te zijn van koolstofarm titanium voor geavanceerde industrieën, waaronder ruimtevaart, luchtvaart, elektrische voertuigen en 3D-printen. IperionX heeft een exclusieve optie om baanbrekende titaniumtechnologieën te verwerven, die titaniumproducten kunnen produceren die koolstofarm en volledig circulair zijn. IperionX produceert in zijn operationele pilotfabriek in Utah titaniummetaalpoeders van titaniumschroot en is van plan de productie op te schalen in een Titanium Demonstration Facility in Virginia. IperionX heeft een belang van 100% in het Titan Project, dat de grootste JORC-conforme bron van titanium, zeldzame aarde en zirkoonrijk mineraalzand in de VS heeft.

Toekomstgerichte verklaringen

De informatie in dit persbericht is een toekomstgerichte verklaring. Vaak, maar niet altijd, zijn toekomstgerichte verklaringen te herkennen aan het gebruik van toekomstgerichte woorden zoals “kunnen”, “zullen”, “verwachten”, “voornemen”, “plannen”, “schatten”, “anticiperen”, “voortzetten” en “richtlijnen” of andere soortgelijke woorden en kunnen, zonder beperking, verklaringen bevatten over plannen, strategieën en doelstellingen van het management, verwachte aanvangsdata van productie of bouw en verwachte kosten of productie-output.

Toekomstgerichte verklaringen impliceren inherent bekende en onbekende risico’s, onzekerheden en andere factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, prestaties en verwezenlijkingen van het bedrijf wezenlijk verschillen van toekomstige resultaten, prestaties of verwezenlijkingen. Relevante factoren kunnen zijn, maar zijn niet beperkt tot, veranderingen in grondstofprijzen, wisselkoersschommelingen en algemene economische omstandigheden, toegenomen kosten en vraag naar productiemiddelen, de speculatieve aard van exploratie en projectontwikkeling, inclusief de risico’s van het verkrijgen van noodzakelijke licenties en vergunningen en afnemende hoeveelheden of kwaliteiten van reserves, het vermogen van het bedrijf om te voldoen aan de relevante contractuele voorwaarden om toegang te krijgen tot de technologieën, de gesloten titaniumproductieprocessen commercieel op te schalen of de intellectuele eigendomsrechten te beschermen, politieke en sociale risico’s, wijzigingen in het regelgevende kader waarbinnen het bedrijf actief is of in de toekomst actief kan zijn, milieuomstandigheden inclusief extreme weersomstandigheden, aanwerving en behoud van personeel, arbeidsverhoudingen en rechtszaken.

Toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op de te goeder trouw gedane aannames van het bedrijf en haar management met betrekking tot de financiële, markt-, regelgevings- en andere relevante omgevingen die in de toekomst zullen bestaan en de activiteiten en werkzaamheden van het bedrijf zullen beïnvloeden. Het bedrijf geeft geen garantie dat de aannames waarop de toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd correct zullen blijken te zijn, of dat de activiteiten van het bedrijf niet wezenlijk zullen worden beïnvloed door deze of andere factoren die niet zijn voorzien of te voorzien door het bedrijf of het management, of die buiten de controle van het bedrijf vallen.

Hoewel het bedrijf probeert en heeft geprobeerd factoren te identificeren die ertoe zouden kunnen leiden dat werkelijke acties, gebeurtenissen of resultaten wezenlijk verschillen van die welke in toekomstgerichte verklaringen worden vermeld, kunnen er andere factoren zijn die ertoe kunnen leiden dat werkelijke resultaten, prestaties, doelen of gebeurtenissen niet zijn zoals verwacht, geschat of bedoeld, en veel gebeurtenissen vallen buiten de redelijke controle van het bedrijf. Lezers worden daarom gewaarschuwd niet overmatig te vertrouwen op toekomstgerichte verklaringen. Toekomstgerichte verklaringen in dit materiaal gelden alleen op de datum van publicatie. Behoudens eventuele doorlopende verplichtingen onder toepasselijke wetgeving of relevante beursnoteringsregels, neemt het bedrijf bij het verstrekken van deze informatie geen verplichting op zich om toekomstgerichte verklaringen publiekelijk te actualiseren of te herzien of om te informeren over eventuele wijzigingen in gebeurtenissen, voorwaarden of omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Anastasios (Taso) Arima, oprichter en CEO

Toby Symonds, President

Dominic Allen, commercieel directeur

Investeerders: investorrelations@iperionx.com
Media: media@iperionx.com
+1 980 237 8900

www.iperionx.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr