16:58 uur 08-06-2023

De IKEA Foundation trekt meer dan 11 miljoen euro uit voor humanitaire noodhulp in Soedan

  • Bijna 1,4 miljoen mensen zijn ontheemd geraakt binnen Soedan of naar buurlanden sinds het conflict op 15 april uitbrak.

LEIDEN, Nederland–(BUSINESS WIRE)– De IKEA Foundation heeft 5 miljoen euro gedoneerd aan Artsen zonder Grenzen (AZG), om dringende medische zorg en voorraden te verstrekken aan mensen die getroffen zijn door de recente gevechten in Soedan. Het heeft ook 6,7 miljoen euro gedoneerd aan Better Shelter om 3.000 eenheden op te zetten, om te voorzien in de onmiddellijke behoefte aan onderdak van mensen die ontheemd zijn door het dodelijke conflict.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230608005379/nl/

Illustration of fighting in Khartoum, Sudan Copyright: MSF/Atsuhiko Ochiai Countries: Sudan Date taken / Date Recorded: 04 May, 2023 Caption / Description: Aerial view captures the fighting and violence that erupted in Khartoum, Sudan. (Photo: Business Wire)

Illustration of fighting in Khartoum, Sudan Copyright: MSF/Atsuhiko Ochiai Countries: Sudan Date taken / Date Recorded: 04 May, 2023 Caption / Description: Aerial view captures the fighting and violence that erupted in Khartoum, Sudan. (Photo: Business Wire)

Op 15 april braken hevige gevechten uit in Khartoem, Soedan, en sindsdien hebben ze zich verspreid naar andere delen van het land.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lotika Mehta, lotika.mehta@ikeafoundation.org

Check out our twitter: @NewsNovumpr