04:40 uur 07-06-2023

Truvity maakt optimaal gebruik van een investering van € 8 miljoen om zijn SDK en API te lanceren om zelf-soevereine identiteit mainstream te maken

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Money 20/20 – Truvity, de innovatieve startup met een missie om direct vertrouwen op te bouwen en het voor bedrijven eenvoudiger te maken om samen te werken, heeft de lancering aangekondigd van zijn eerste product – een platform met SDK en API voor ontwikkelaars van applicaties die willen profiteren van de kracht van de SSI-technologieën (zelf-soevereine identiteit). Het bedrijf heeft de stealth-modus verlaten en heeft voor het eerst publiekelijk aangekondigd dat het tot dusver € 8 miljoen heeft gefinancierd en nu vroege toegang tot zijn technologie uitrolt.

Met de Self-Sovereign Identity-toolkit van Truvity kunt u veilig en eenvoudig uw eigen digitale identiteitsecosysteem opbouwen. Inclusief de mogelijkheid om onmiddellijke identificatie en verificatie uit te voeren op basis van de zelf-soevereine identiteitsprincipes die bedrijven en personen de volledige controle geven over hun gegevens via hun digitale portemonnees en de herbruikbare geverifieerde inloggegevens daarin. Deze verifieerbare inloggegevens kunnen standaard inloggegevens zijn, zoals uw naam, geboortedatum, adres, of specifieker, zoals opleidingsdiploma’s of bedrijfsleiderschappen. Uitgegeven door bijvoorbeeld organisaties, instellingen en via EU-regelgeving zoals eIDAS 2.0. Deze identificatie-infrastructuur zal uiteindelijk traditionele verouderde databases en oude systemen vervangen die duizenden, over organisaties verspreide klantidentiteitsdocumenten bevatten, terwijl bedrijven en personen een draagbare manier krijgen om hun informatie opnieuw te gebruiken, te delen en te beheren wie toegang heeft. Dit is de manier waarop direct vertrouwen wordt opgebouwd.

Het Truvity-platform is ontworpen om een breed scala van industrieën transparanter, veiliger en flexibeler te maken wanneer het wordt geïntegreerd door het meest fundamentele probleem aan te pakken: ineffectieve identificatiemethoden en documentopslag. In de traditionele financiële wereld en DeFi maakt conventionele identificatie die ten grondslag ligt aan ‘Know Your Business / Know Your Customer’-processen deze lang en pijnlijk voor klanten en dienstverleners. Het Truvity-platform zal het tijdrovende handmatige element verwijderen, waardoor de efficiëntie toeneemt en de belastende kosten van naleving worden verlaagd. Snelle en eenvoudige identiteitsverificatie dankzij herbruikbare informatie die door de gebruiker wordt beheerd, kan ook ten goede komen aan HR, verzekeringen, onderwijs, reizen, sociale diensten en vele andere sectoren.

Met meerdere digitale identiteitsinitiatieven wereldwijd is er een acute behoefte aan technologieën die snelle en gemakkelijke ontwikkeling van applicaties mogelijk maken. Concreet zal in de EU de eIDAS 2.0-richtlijn in september 2023 van kracht worden, wat de creatie van de Digital Wallet-markt zal katalyseren en deze technologie gratis beschikbaar zal maken voor elke EU-burger. Truvity’s SDK en API zorgt voor de snelle ontwikkeling van digitale portemonnees, verifieerbare orkestratie van inloggegevens en publieke sleutelinfrastructuur. Het bevat ook geïntegreerde widgets voor het weergeven van formulieren, zodat u de gegevensvereisten indien nodig kunt wijzigen zonder het vervelende werk. De algehele platformfunctionaliteit is flexibel genoeg om te worden gebruikt voor alle soorten op SSI gebaseerde applicaties, zelfs voor complexe B2B-processen. Met als doel de complexiteit weg te nemen van het ontwikkelen van zelf-soevereine identiteitsapplicaties, zodat het deze paradigmaverschuiving in de archaïsche manier waarop we tegenwoordig digitale identiteit beheren, kan versnellen.

De CEO en mede-oprichter van Truvity, Konstantin Mashukov, merkte op: “We moedigen ambitieuze innovators, baanbrekende bedrijven, nieuwsgierige onderzoekers en SSI-enthousiastelingen aan om ons platform te proberen. Begin met het bouwen van applicaties met Instant Trust dat wordt aangedreven door SSI-technologieën, wat voordelen oplevert voor bedrijven, overheid en burgers. De eerste toegang is gratis voor early adopters, en we staan klaar om alle nodige ondersteuning te bieden. De vraag naar identiteitsbeheer bestaat in elke branche. Daarom is het potentieel voor het gebruik ervan onbeperkt en willen we ontwikkelaars aanmoedigen die de kracht ervan kunnen benutten om voort te bouwen op deze nieuwe generatie technologie.”

Het project begon in 2021 met een visie om positieve verandering in de wereld te brengen, zorgend voor groei, vooruitgang en efficiëntie door middel van direct vertrouwen. Truvity, gevestigd in Amsterdam, Nederland, met een remote-first team, is voortgekomen uit een eerder technologiebedrijf, Project Plato, met financiële steun van in totaal € 8 miljoen geleverd door Artek Group PLC.

“In de afgelopen jaren hebben Artek en zijn gelieerde bedrijven een belangrijke rol gespeeld bij het stimuleren en financieren van een breed scala aan baanbrekende initiatieven in fintech, regtech en de sector voor digitale identiteitstechnologie. Door gebruik te maken van uitgebreide onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen op deze gebieden, is Truvity naar voren gekomen als een geavanceerd op SSI gericht API-platform, dat ongeëvenaard blijft in de nieuwe opkomende SSI-markt van vandaag. De niet-aflatende toewijding van Artek aan het succes van Truvity is overduidelijk, aangezien het bedrijf ongeveer € 8 miljoen heeft verstrekt om het team te versterken, de lancering van activiteiten te vergemakkelijken en een uitzonderlijk productaanbod te introduceren,” verklaarde Denis Nagy, Managing Director van Artek en mede-oprichter van Truvity.

Het bedrijf neemt actief personeel aan en biedt concurrerende salarissen en extraatjes.

Meld u hier aan als een van de eerste gebruikers van de Truvity-platform-SDK.

Ga voor meer informatie over Truvity en zijn innovatieve aanpak van digitale identiteit naar hun website op www.truvity.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

George Fisher-Wilson, hoofd Marketing

Tel.: +31852088339

E-mail: g.fisherwilson@truvity.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr