14:00 uur 06-06-2023

 Thales introduceert CipherTrust Data Security Platform as-a-Service

  •  CipherTrust Data Security Platform as-a-Service biedt organisaties de mogelijkheid om snel diensten voor het beheer en de beveiliging van data af te nemen, zonder directe aanloopkosten of de noodzaak om hardware in te richten.
  • CipherTrust Cloud Key Management is de eerste beschikbare service die klanten in staat stelt om hun encryptiesleutels op veilige wijze centraal te onderhouden en te controleren, over meerdere publieke clouds en SaaS-omgevingen.
  • Verbeterd overzicht op multi-cloudomgevingen helpt organisaties om de efficiëntie op te voeren en te voldoen aan de eisen ten aanzien van databescherming, zoals richtlijnen voor digitale soevereiniteit.

PARIS LA DÉFENSE–(BUSINESS WIRE)– Thales, toonaangevend leverancier van IT- en security-oplossingen, introduceert vandaag een nieuwe ‘as-a-service’-variant van zijn CipherTrust Data Security Platform. Organisaties kunnen de cloudoplossing daarmee op abonnementsbasis afnemen. Dit sluit aan op het streven van Thales om klanten keuzevrijheid en flexibiliteit te bieden bij het gebruik van de mogelijkheden van zijn platform voor de classificatie van data, encryptie, sleutelbeheer en secrets management. Thales CipherTrust Cloud Key Management (CCKM) is de eerste oplossing van Thales die per direct kan worden afgenomen op basis van het ‘as-a-service’-model.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230606005041/nl/

©Thales

©Thales

Vereenvoudigde informatiebeveiliging

Het CipherTrust Data Security Platform van Thales helpt organisaties met het vereenvoudigen van processen voor informatiebeveiliging in omgevingen op locatie en in de cloud. Dit maakt het mogelijk om de impact van cyberbedreigingen en de operationele complexiteit te minimaliseren. Het platform voorziet in krachtige tools voor het lifecycle management van encryptiesleutels en de beveiliging van data die de zakelijke risico’s en beheeroverhead aanzienlijk terugdringen. Het platform biedt daarnaast toegang tot integraties met zakelijke storage-oplossingen, servers, databases, applicaties en clouds van gerenommeerde leveranciers.

Gartner voorspelt dat 30 procent van alle bedrijven in 2025 gebruik zal maken van een uitgebreid Data Security Platform. In 2021 was dit nog minder dan 10 procent. Deze toename is het gevolg van een forse inhaalvraag naar krachtigere informatiebeveiliging en de snelle uitbreiding van de mogelijkheden die deze platforms bieden.1 Het CipherTrust Data Security Platform helpt diverse organisaties al aan tastbare resultaten. Zij maken melding van een reductie van de tijd die nodig is voor encryptie en sleutelbeheer met 70 procent, een reductie van de impact van datalekken met 35 procent en een reductie van de overhead rond de ontwikkeling van koppelingen met 50 procent. Dit blijkt uit een in opdracht van Thales samengesteld Forrester Total Economic Impact-rapport over de voordelen van het CipherTrust Data Security Platform.

Flexibel en schaalbaar

Met de introductie van CipherTrust Data Security Platform as-a-service biedt Thales organisaties de keuze uit diverse opties voor het implementeren van sleutelbeheer. Zij kunnen de oplossing afnemen als virtuele machine, als fysieke appliance, als een hybride cluster en nu ook als een cloudgebaseerde abonnementsdienst. Al deze varianten worden ondersteund door de Thales Luna Cloud Hardware Security Module (HSM), die voor FIPS 140-2 Level 3 is gecertificeerd. Dit flexibele gebruiksmodel maakt een einde aan de noodzaak van directe investeringen in infrastructuur voor informatiebeveiliging. De automatische schaalbaarheid van het platform stelt organisaties in staat om wijzigingen van de capaciteitsbehoefte effectief op te vangen. Dit draagt bij aan de high availability en veerkrachtige bescherming die nodig zijn om te voldoen aan hun service level agreements. Organisaties krijgen dankzij regelmatige updates van de dienst on demand toegang tot de laatste oplossingen die deel uitmaken van het CipherTrust Data Security Platform zonder verstoring van hun bedrijfsprocessen. Ze profiteren daarnaast van real-time onderhoud van hun CipherTrust-instances.

Efficiënt en veilig

Organisaties kunnen met de multi-cloudoplossing CCKM encryptiesleutels vanuit een centrale locatie beheren terwijl ze gevoelige data naar de cloud overzetten. CCKM is compatibel met de omgevingen van alle grote cloudproviders. De oplossing biedt ondersteuning voor cloud-native encryptiesleutels en Bring Your Own Key (BYOK)- en Hold Your Own Key (HYOK)-diensten zoals AWS XKS en Google Cloud EKM. Bedrijven kunnen hun encryptiesleutels op die manier op veilige wijze beheren en onderhouden buiten de cloud en onafhankelijk van hun cloudprovider. CCKM biedt overzicht op multi-cloudomgevingen om organisaties te helpen met het opvoeren van de efficiëntie en te voldoen aan alle eisen ten aanzien van gegevensbescherming, zoals richtlijnen voor digitale soevereiniteit.

Optimaal overzicht

Organisaties kunnen de oplossingen die deel uitmaken van CipherTrust Data Security Platform as-a-service afnemen via de Data Protection on Demand Marketplace van Thales. Deze cloudgebaseerde online markt biedt toegang tot een uitgebreid scala aan diensten voor databeveiliging in de cloud, HSM en sleutelbeheer. De oplossing biedt organisaties optimaal overzicht op hun omgevingen via een centrale beheerinterface en wordt momenteel gehost in datacenters in Europa en Noord-Amerika. Het CipherTrust Data Security Platform zal gaandeweg worden uitgebreid met meer diensten voor databeveiliging en ondersteuning voor meer regio’s.

Todd Moore, vice president Data Security Products bij Thales: “Thales heeft ruim 40 jaar ervaring met de levering van oplossingen voor encryptie en sleutelbeheer aan duizenden klanten. Met het nieuwe cloudgebaseerde gebruiksmodel voor CipherTrust Data Security Platform komen we tegemoet aan de groeiende behoefte aan zakelijke flexibiliteit. Door organisaties de mogelijkheid te bieden om onze oplossingen af te nemen volgens het ‘as-a-service’-principe vereenvoudigen we het gebruik van encryptie en sleutelbeheer. Dit draagt bij aan lagere totale eigendomskosten en kortere implementatietijden en biedt een oplossing voor het groeiende tekort aan vakkundig opgeleide security-medewerkers.”

1 Gartner, 2023 Strategic Roadmap for Data Security Platform Adoption, Joerg Fritsch, Brian Lowans, 22 september 2022

GARTNER is een gedeponeerd merk en dienstenmerk van Gartner, Inc. en/of aan Gartner gelieerde bedrijven in de Verenigde Staten en andere delen van de wereld en wordt in dit persbericht met toestemming gebruikt. Alle rechten voorbehouden.

Contacts

PERSCONTACT
Thales, Media Relations
Security & Cybersecurity
Marion Bonnet

+33 (0)6 60 38 48 92

marion.bonnet@thalesgroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr