00:21 uur 25-05-2023

WuXi Biologics bekroond met een ISPE Facility of the Year Award in de categorie Operations

DUBLIN–(BUSINESS WIRE)– IPS-Integrated Project Services, LLC, een toonaangevende leverancier van engineering, inkoop, bouwbeheer en validatie (EPCMV) diensten, feliciteert WuXi Biologics Ireland Limited (WuXi Biologics) met het ontvangen van een Facility of the Year Award (FOYA) van The International Society for Pharmaceutical Engineering (ISPE) in de categorie Operations voor hun grootschalige productiefaciliteit in Mullagharlin, Dundalk, Ierland. Het IPS-team van experts leverde een reeks diensten voor het project, waaronder procesontwerp, engineering, architectuur, constructiebeheer en validatie-ondersteuning.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230518005364/nl/

WuXi Biologics' Large-Scale Manufacturing Facility in Mullagharlin, Dundalk, Ireland. (Photo: Business Wire)

WuXi Biologics’ Large-Scale Manufacturing Facility in Mullagharlin, Dundalk, Ireland. (Photo: Business Wire)

Het ISPE Facility of the Year Awards (FOYA) programma erkent ultramoderne farmaceutische productiefaciliteiten die gebruik maken van innovatieve ontwerp- en bouwstrategieën om hoogwaardige, veilige en kosteneffectieve geneesmiddelen te produceren. WuXi Biologics werd erkend voor zijn geavanceerde productiefaciliteit voor biologische producten in Dundalk, Ierland. De FOYA-jury vond dit project “een inspirerende mijlpaal die bewijst dat faciliteiten kunnen worden ontwikkeld volgens een zeer versneld schema, met behulp van innovatieve oplossingen en met inachtneming van de wettelijke vereisten, het overwinnen van onbekende barrières, samenwerking met de gemeenschap en het behoud van projectsucces en productveiligheid.”

Brendan McGrath, Vice President en Head of de locatie Ierland van WuXi Biologics, verklaarde: “Deze erkenning door ISPE is een bewijs van de toewijding van ons team en het niet aflatende streven naar uitmuntendheid. We zijn ook bijzonder dankbaar voor het uitzonderlijke werk van IPS, onze facilitaire ontwerper, wiens expertise aanzienlijk heeft bijgedragen tot onze prestatie. Deze prijs betekent niet alleen een succes voor ons team, maar ook voor onze klanten, partners en lokale gemeenschap. Uiteindelijk is het een overwinning voor de patiënten die vertrouwen op de levensreddende biologische producten die in onze vestiging in Ierland worden geproduceerd.”

De faciliteit van WuXi Biologics is een van ‘s werelds grootste contractproductielocaties voor bioreactoren voor eenmalig gebruik. De echte prestatie van de faciliteit is echter de ongekende flexibiliteit in de op celkweek gebaseerde productie, ongeacht de batchgrootte, door “uit te schalen” met 12 ABEC-bioreactoren met een capaciteit van 4000 liter. De flexibele reeks uiterst configureerbare systemen van de faciliteit en het algemene vermogen om zich aan te passen aan vrijwel alle perfusie-, fed-batch-, geconcentreerde fed-batch- en geïntensiveerde fed-batch-technieken verminderen het risico voor de klant. Dit vermogen, gecombineerd met innovaties in automatisering, materialen voor eenmalig gebruik en overgangstijd, maakt van de WuXi Biologics-faciliteit een game changer voor de productie van opkomende op antilichamen gebaseerde therapieën met een wereldwijde impact.

Het project was het eerste in Ierland dat werd opgeleverd volgens een innovatief design-assist model. IPS ontwikkelde ontwerppakketten met een tot 60% gedetailleerd ontwerp; de overige 40% werd voltooid met betrokkenheid van het bouwteam, inclusief onderaannemers. Deze gezamenlijke aanpak verbeterde de bouwbaarheid, reduceerde de tijd/kosten en verminderde het aantal wijzigingen. De technologie voor eenmalig gebruik maakt een capaciteit van 48.000 liter mogelijk, waardoor het de grootste bioreactor voor eenmalig gebruik in Ierland en mogelijk heel Europa is.

Het versnelde project werd voltooid met meer dan 6,2 miljoen werkuren in 26 maanden, met gemiddeld 2.200 werknemers op het hoogtepunt. In totaal werden 7.610 personeelsleden ter plaatse ingezet. Tijdens de bouw in 2019 en 2020 werden meer dan 75 archeologen gemachtigd om te graven op locaties verspreid over de campus. De artefacten die op de locatie werden gevonden, tonen het gewone en buitengewone leven van duizenden jaren – alles van fijne naainaalden gesneden uit bot tot middeleeuwse speerpunten en een bergplats glimmende munten uit de 10e eeuw. WuXi Biologics hield het schema aan tijdens hun archeologische bewaring en COVID-uitdagingen.

“IPS is een partner van WuXi Biologics sinds de begindagen, en het is geweldig om de prestigieuze Facility of the Year Award te zien winnen. Ik herinner me nog de begindagen van dit project en toen WuXi Biologics de enorme locatie in Dundalk aankocht. De fantastische afronding van alle inspanningen die daarop volgden, is werkelijk gedenkwaardig. We zijn vereerd dat we deel hebben mogen uitmaken van deze ultramoderne faciliteit die echt staat voor innovatie, geavanceerde technologie en uitmuntendheid. Gefeliciteerd WuXi Biologics met deze ongelooflijke prestatie”, aldus Dave Goswami, PE, voorzitter en Chief Executive Officer van IPS.

Celtherapieën transformeren de moderne geneeskunde en de faciliteit van WuXi Biologics is zeer flexibel en aanpasbaar, zodat de faciliteit de komende jaren de capaciteit heeft om een verscheidenheid aan nieuwe celtherapieën te produceren.

Over IPS

IPS, een Berkshire Hathaway Company, is een wereldleider in het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsoplossingen voor de biotechnologische en farmaceutische industrie. Door operationele expertise en toonaangevende kennis, vaardigheden en passie levert IPS adviesdiensten, architectuur, engineering, projectcontrole, bouwbeheer en nalevingsdiensten die klanten in staat stellen levensbelangrijke producten te ontwikkelen en te produceren. Haar nieuwste aanwinst, Linesight, is gespecialiseerd in kosten-, planning-, risico-, programma- en projectmanagementdiensten in verschillende marktsectoren, waaronder datacenters, biowetenschappen en high-tech industrie. Met de toevoeging van Linesight heeft IPS meer dan 3.000 professionals in meer dan 45 kantoren in 17 landen in Amerika, Europa, Azië-Pacific, Zuidoost-Azië, Australië en het Midden-Oosten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.ipsdb.com.

Over WuXi

WuXi Biologics (aandeelcode: 2269.HK) is een toonaangevende wereldwijde Contract Research, Development and Manufacturing Organization (CRDMO) die end-to-end oplossingen biedt waarmee partners biologische geneesmiddelen kunnen ontdekken, ontwikkelen en produceren – van concept tot commercialisering – ten behoeve van patiënten wereldwijd.

Met meer dan 12.000 geschoolde werknemers in China, de Verenigde Staten, Ierland, Duitsland en Singapore maakt WuXi Biologics gebruik van zijn technologieën en expertise om klanten efficiënte en kosteneffectieve oplossingen te bieden voor het ontdekken, ontwikkelen en produceren van biologische producten. Per 31 december 2022 ondersteunt WuXi Biologics 588 geïntegreerde klantprojecten, waarvan 17 in commerciële productie.

WuXi Biologics beschouwt milieu-, sociale en bestuurlijke verantwoordelijkheden (ESG) als een integraal onderdeel van onze ethiek en bedrijfsstrategie, en we streven ernaar een ESG-leider te worden in de CRDMO-sector voor biologische producten. Onze faciliteiten maken gebruik van de volgende generatie biofabricagetechnologieën en schone energiebronnen. We hebben ook een ESG-comité opgericht onder leiding van onze CEO om de uitgebreide ESG-strategie en de uitvoering ervan te sturen, wat onze inzet voor duurzaamheid versterkt. Voor meer informatie over WuXi Biologics kunt u terecht op www.wuxibiologics.com.

Over het ISPE Facility of the Year Awards programma

De Facility of the Year Awards (FOYA), ingesteld in 2005, erkennen geavanceerde projecten die gebruik maken van nieuwe, innovatieve technologieën om de kwaliteit van producten te verbeteren, de kosten van de productie van hoogwaardige geneesmiddelen te verlagen en vooruitgang te tonen bij de uitvoering van projecten. Het FOYA-programma biedt een platform voor de farmaceutische wetenschap en productie-industrie om haar prestaties op het gebied van ontwerp, bouw en exploitatie van faciliteiten onder de aandacht te brengen en de ontwikkeling van nieuwe toepassingen van technologie en geavanceerde benaderingen te delen. Bezoek ISPE.org/FOYA voor meer informatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Afdeling marketing en communicatie

+44(0) 121 289 3471

Check out our twitter: @NewsNovumpr