16:56 uur 25-05-2023

Initiatieven van IBSA gericht op de ervaring van patiënten en een grotere kennis van schildklierdisfuncties

25-31 mei 2023 – International Thyroid Awareness Week

  • Ter gelegenheid van de International Thyroid Awareness Week (25-31 mei 2023) promoot IBSA verschillende initiatieven om patiënten en het grote publiek te informeren over en bewust te maken van schildklieraandoeningen. Samen met Thyroid Federation International (TFI) – de referentiepatiëntenorganisatie op mondiaal niveau – onderschrijft IBSA het webinar ‘Patient-centered approach to hypothyroidism‘ om een stem te geven aan enkele problemen waar hypothyreoïdiepatiënten vaak last van hebben.
  • IBSA lanceert de internationale campagne ‘Feel Thyroid’ – www.feelthyroid.com – gericht op het bevorderen van een grotere kennis van hypothyreoïdie en de symptomen ervan, het vergroten van het bewustzijn van het belang van een vroege diagnose en het verbeteren van de dialoog tussen patiënten en artsen, om het meest geschikte therapeutische pad te bepalen.
  • Geschat wordt dat meer dan 1,5 miljard mensen wereldwijd het risico lopen op schildklieraandoeningen, en dat hypothyreoïdie alleen al 5% van de wereldbevolking treft, voornamelijk vrouwen. Schildklieraandoeningen zijn echter moeilijk te herkennen, omdat ze niet-specifieke symptomen vertonen, met als gevolg een vertraging in de diagnose en de bepaling van de meest geschikte behandeling.

LUGANO, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– De tevredenheid van de patiënt en de kwaliteit van het leven van mensen die worden behandeld voor hypothyreoïdie zijn van groot belang en worden heel vaak geassocieerd met een gebrek aan vertrouwen en met negatieve ervaringen met beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

IBSA Press Office
Valeria Riccobono – valeria.riccobono@noesis.net – mob: +39 392 9625892

Ornella Reccia – ornella.reccia@noesis.net – mob. +39 329 3931922

Check out our twitter: @NewsNovumpr