23:59 uur 24-05-2023

Tsjechië gunt BAE Systems een contract van $ 2,2 miljard voor aankoop van 246 CV90’s

PRAAG–(BUSINESS WIRE)– Tsjechië heeft met succes de onderhandelingen afgerond met de regering van Zweden, de Zweedse defensie-inkooporganisatie FMV en BAE Systems Hägglunds om 246 CV90 MkIV-infanteriegevechtsvoertuigen in zeven verschillende varianten te kopen. Het contract heeft een waarde van SEK 22 miljard ($ 2,2 miljard). De overeenkomst voorziet in zeer capabele voertuigen voor Tsjechische soldaten en geeft de Tsjechische industrie een belangrijke rol in het programma.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230524005662/nl/

Czech Republic Awards BAE Systems $2.2 Billion Contract to Acquire 246 CV90s (Photo: Business Wire)

Czech Republic Awards BAE Systems $2.2 Billion Contract to Acquire 246 CV90s (Photo: Business Wire)

“Als negende lid van de CV90 User Group zullen de Tsjechische Republiek en haar leger profiteren van dit in de strijd bewezen infanteriegevechtsvoertuig met een toonaangevende combinatie van mobiliteit, vuurkracht, bescherming en toekomstig groeipotentieel,” aldus Tommy Gustafsson-Rask, Managing Director van BAE Systems Hägglunds, in Örnsköldsvik, Zweden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Ola Thorén, BAE Systems

Kantoor: +46 660 80506; mobiel: +46 708 335000

ola.thoren@baesystems.se

www.baesystems.com
@BAESystemsInc

Check out our twitter: @NewsNovumpr