21:54 uur 24-05-2023

Nieuwe gegevens onthullen rol van SARS-Cov-2 spike-eiwit in Covid-19-geassocieerde coagulopathie

Ongekend inzicht in de interactie tussen spike en de menselijke oestrogeenreceptor alfa biedt inzichten voor een nieuwe generatie vaccins tegen SARS-CoV-2 en pan-Coronavirus 

  • Italiaanse en Amerikaanse onderzoekers hebben onthuld hoe het SARS-CoV-2 spike-eiwit interageert met de menselijke Estrogen Receptor-α (ERα), wat leidt tot ernstige coagulopathie zoals waargenomen bij COVID-19-patiënten.
  • De nieuwe gegevens – gepubliceerd in Nature’s Signal Transduction and Targeted Therapy – toont aan dat puntmutaties in de sequentie van het SARS-CoV-2 spike (S)-eiwit het pro-stollingseffect ervan elimineren zonder de immunogeniciteit in gevaar te brengen.
  • De bevindingen bieden bruikbare inzichten voor het ontwerpen van vaccins zonder oestrogeen-receptor gemedieerde bijwerkingen voor alle coronavirusstammen en andere virale infecties.

MILAAN & SAN MATEO, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Dompé farmaceutici kondigde vandaag nieuwe peer-reviewed gegevens aan die aantonen dat kleine veranderingen in de SARS-CoV-2 spike (S)-eiwitsequentie het effect ervan bij het opwekken van coagulatie kunnen elimineren1.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230524005432/nl/

Framework Dompé farmaceutici Biotech production (Photo: Business Wire)

Framework Dompé farmaceutici Biotech production (Photo: Business Wire)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media contactpersonen – Dompé farmaceutici
Guido Romeo – Hoofd bedrijfscommunicatie

Telefoon: +39 349 4154010 | guido.romeo@dompe.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr