13:22 uur 24-05-2023

GlobalPlatform lanceert initiatief om de toekomst van autobeveiliging vorm te geven

Vormt partnerschappen met belangrijke brancheorganisaties en richt het Cybersecurity Vehicle Forum op om brancheoverschrijdende samenwerking op het gebied van standaardisering van de autoveiligheid mogelijk te maken

REDWOOD CITY, Calif.–(BUSINESS WIRE)– GlobalPlatform, een toonaangevende organisatie voor digitale normen, heeft een breed initiatief gelanceerd om beveiligingsdeskundigen te betrekken bij de volledige waardeketen van de auto en aanverwante digitale diensten. Als leider in het leveren van specificaties en certificeringen voor veilige digitale diensten – meer dan 70 miljard GlobalPlatform veilige componenten wereldwijd ingezet – richt GlobalPlatform zich nu op opkomende regelgeving voor de auto-industrie, zoals nieuwe typegoedkeuringen voor voertuigen en de verschuiving naar voertuigen als een dienst. Het automotive initiatief van GlobalPlatform zal de inzet van veilige componenten, vertrouwde digitale architectuur, beveiligings-API’s en beheer van de beveiligingslevenscyclus binnen de automotive sector optimaliseren en versnellen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

pressoffice@globalplatform.org

Check out our twitter: @NewsNovumpr