19:57 uur 23-05-2023

Xsolla kondigt Drops aan, een nieuw campagne-gebaseerd instrument voor gemeenschapsbetrokkenheid

Xsolla Drops helpt gameontwikkelaars hun publiek uit te breiden en huidige spelers te behouden door met influencers samen te werken en exclusieve beloningen in de game aan te bieden

LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– Xsolla, een wereldwijd bedrijf voor de handel in videogames, heeft vandaag aangekondigd dat het een nieuw instrument lanceert, als aanvulling op zijn bestaande Xsolla Partner Network-oplossing, genaamd Xsolla Drops. Xsolla Partner Network is een efficiënte oplossing voor ontwikkelaars en uitgevers van games om prestatiegerichte influencer- en affiliate-programma’s op te zetten en uit te breiden. Xsolla Drops biedt een extra laag marketingondersteuning voor gameontwikkelaars. Hiermee kan de gebruikerswerving en incrementele verkoop verhoogd worden, door de promotiemogelijkheden voor hun digitale items te stroomlijnen, waaronder virtuele valuta, skins, NFT’s, gamesleutels, premium abonnementen en meer.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230523005471/nl/

Xsolla Drops (Graphic: Business Wire)

Xsolla Drops (Graphic: Business Wire)

“Drops geeft gameontwikkelaars en uitgevers de mogelijkheid om hun gamepubliek eenvoudig op te bouwen en te belonen”, aldus Alexander Menshikov, Zakelijke leider bij Xsolla. “We helpen gameontwikkelaars hun fans te belonen, nieuwe methoden voor gebruikerswerving te verkennen en de langdurige betrokkenheid bij de huidige spelersgroep van een game te versterken, door exclusieve in-game items en unieke ervaringen aan te bieden. Met Drops kunnen ontwikkelaars gamespecifieke campagnes opzetten voor een gericht publiek en een gepersonaliseerde ervaring bieden op een aangepaste landingspagina zonder dat er code nodig is.”

Naarmate de kosten voor gebruikerswerving stijgen krijgen de budgetten van ontwikkelaars het zwaar te verduren, wanneer ze proberen te bepalen welke marketingkanalen het meest effectief zijn. Drops benadert dit probleem met een meerlagige campagne, door de spanning van het ontdekken van een game terug te brengen naar de spelers, waarde te creëren voor makers en de algemene naamsbekendheid van een game te vergroten.

Dit uitgebreide, nieuwe marketinginstrument lost de uitdaging van de stijgende kosten voor het werven, binden en behouden van spelers op met merkwebsites en nauwe samenwerking met influencers, artiesten, esports pro-gamers, beroemdheden en gerenommeerde agentschappen.

“We waren erg blij met de resultaten van onze Drops-campagne met Xsolla”, aldus Scott Robinson, eigenaar van SprintGP. “Het opstartproces was eenvoudig en duurde van begin tot eind slechts een paar uur. We hoefden alleen maar het formulier in te vullen, assets voor het gameontwerp te uploaden en instructies te geven voor het inwisselen van de beloning. Xsolla deed de rest, inclusief de ontwikkeling van de webpagina en het opzetten van de marketing. In minder dan 24 uur verdubbelde het aantal gebruikers en steeg het websiteverkeer met 300%. Wij kunnen het Drops-instrument van Xsolla van harte aanbevelen aan elke gameontwikkelaar die op zoek is naar nieuwe manieren om gebruikers te werven en te binden.”

Voor meer informatie over Xsolla Drops, ga naar https://xsolla.pro/drops

Over Xsolla

Xsolla is een wereldwijd bedrijf voor de commercialisering van videogames met een robuuste en krachtige reeks instrumenten en diensten, die speciaal voor de videogame-industrie zijn ontworpen. Sinds de oprichting in 2005 heeft Xsolla duizenden gameontwikkelaars en -uitgevers van elke omvang geholpen hun games wereldwijd en op meerdere platforms te financieren, op de markt te brengen, te lanceren en te gelde te maken. Als innovatieve leider op het gebied van de handel in games heeft Xsolla als missie de inherente complexiteit van wereldwijde distributie, marketing en monetisatie op te lossen, zodat onze partners meer landen kunnen bereiken, meer inkomsten kunnen genereren en relaties met gamers over de hele wereld kunnen opbouwen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Los Angeles, Californië, met kantoren in Berlijn, Seoul, Beijing, Kuala Lumpur en steden over de hele wereld. Xsolla ondersteunt grote gametitels als Valve, Twitch, Roblox, Ubisoft, Epic Games, Take-Two, KRAFTON, Nexters, NetEase, Playstudios, Playrix, miHoYo en nog veel meer.

Voor aanvullende en meer informatie kunt u terecht op: xsolla.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact
Derrick Stembridge

Wereldwijd Directeur Public Relations, Xsolla

d.stembridge@xsolla.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr