23:19 uur 23-05-2023

Veracode voor de tiende keer achtereenvolgend uitgeroepen tot Leader in het Magic Quadrant™ voor het testen van applicatiebeveiliging

Veracode verder erkend als 2022 Customers’ Choice voor het testen van applicatiebeveiliging in Gartner® Peer Insights, waarbij 97 procent van de klanten aangevenbereid te zijn tot aanbeveling”

BURLINGTON, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Veracode, een toonaangevende wereldwijde leverancier van oplossingen voor applicatiebeveiligingstests is voor de tiende keer op rij gepositioneerd als leider in het 2023 Gartner Inc. Magic Quadrant for Application Security Testing. Het bedrijf is achtereenvolgend als leider erkend sinds de eerste publicatie van dit uitgebreide rapport waarin de concurrentie op de markt wordt beoordeeld.

Op basis van onafhankelijke feedback en klantenreviews waarbij Vericare 97 procent scoorde voor “bereidheid tot aanbevelen” (op basis van 61 reviews vanaf 31 juli 2022), ontving het bedrijf ook de erkenning als Gartner Peer Insights™ Customers’ Choice for Application Security Testing.

Sam King, Chief Executive Officer van Veracode: “Al meer dan 17 jaar zetten we ons onvermoeibaar in om veilige software tot een concurrentievoordeel voor onze klanten te maken. Wij zijn ervan overtuigd dat onze aanhoudende positie als Leader in het Gartner Magic Quadrant, samen met onze erkenning als Customers’ Choice, het vertrouwen aantoont dat ontwikkelaars, beveiligingsteams en bedrijfsleiders wereldwijd elke dag in ons stellen. We zijn er trots op dat Veracode een van de pioniers is op het gebied van applicatiebeveiliging en dat we nu de categorie van intelligente softwarebeveiliging voortstuwen naar de toekomst.”

Het hoofd Applicatiebeveiliging van een bankbedrijf zei aan de hand van hun review van Veracode in Gartner Peer Insights™: “Van alle bedrijven die POC’s (Proof of Concepts) uitvoeren, blijkt alleen Veracode een solide en senior bedrijf te zijn dat voldoende performant is om in onze financiële instelling op te nemen.” Een beveiligingsanalist van een ander bedrijf gaf als commentaar: “Om een product succesvol te laten zijn, moet het twee dingen goed doen, ‘productprestaties’ en ‘ondersteuning’. Veracode geeft je het beste van beide werelden, een geweldig product met geweldige ondersteuning.”

Bescherming van de softwareketen

Veracode biedt ondersteuning in de EU en het VK via zijn speciale European Region, een EU-instantie die Europese organisaties in staat stelt hun problemen met betrekking tot gegevenslokalisatie aan te pakken. Het bedrijf maakt ook deel uit van het Amerikaanse Federal Risk and Authorization Management Program (FedRAMP), voor het leveren van verschillende tools aan Amerikaanse federale instanties die kwetsbaarheden in de softwaretoevoerketen willen opsporen en fixen in overeenstemming met compliance-mandaten. Veracode is de enig aanbieder en ontwikkelaar van samengestelde analyse-software die in de FedRAMP-marktplaats is opgenomen.

King zei: “De toegenomen afhankelijkheid van derden-code, samen met de opkomende regelgeving voor softwarebeveiliging en datacompliance, zijn enkele van de grootste uitdagingen voor onze klanten. Om de druk op organisaties te verlichten, houdt onze eigen database open-source risico’s bij en biedt ons platform continu scanning via verschillende tools, waaronder containerbeveiliging, infrastructure-as-code (IaC) scanning en Software Bill of Materials (SBOM)-capaciteiten.”

Veracode heeft onlangs Peer Benchmarking toegevoegd, een nieuwe zelfbedieningsmogelijkheid waarmee organisaties hun prestaties op het gebied van fouten en herstel met die van branchegenoten kunnen vergelijken. Op deze manier kunnen security leaders ook de impact van hun investeringen beoordelen en de waarde voor het bedrijf aantonen.

Kracht van visie: Mogelijkheden leveren tegenover de behoeften van de klant

In het afgelopen jaar heeft Veracode ook twee belangrijke overnames gedaan, waaraan het bedrijf zijn positie in het rapport te danken heeft. Met de overname van de in Duitsland gevestigde Crashtest Security-tool heeft Veracode haar bestaande dynamische analyse- en penetratietestmogelijkheden voor webapps en application programming interfaces (API’s) verbeterd en de toegang voor klanten wereldwijd verbreed. Meer recent heeft de overname van de zelfherstellende technologie van Jaroona, een 2021 Gartner® Cool Vendor™ voor DevSecOps, de lancering van Veracode Fix mogelijk gemaakt. Het nieuwe AI-aangedreven product stelt automatisch oplossingen voor in code en open source-afhankelijkheden.

Brian Roche, Chief Product Officer bij Veracode, zegt: “Een van de grootste pijnpunten van onze klanten is om het groeiende aanvalsvlak tegen te gaan, terwijl de ontwikkeling in de versnelling gaat en de kosten worden beperkt. We hebben het afgelopen jaar veel in ons platform geïnvesteerd om geautomatiseerde oplossingen te ontwikkelen die de belemmeringen voor ontwikkelaars wegnemen en beveiligingsteams een uitgebreid overzicht van risico’s bieden. De lancering van Veracode Fix voorziet in de behoefte om onze focus te verbreden van het testen van applicatiebeveiliging naar intelligente softwarebeveiliging.”

Om een gratis exemplaar van het volledige 2023 Gartner Magic Quadrant Report te downloaden, bezoek de Veracode-website

Voor meer informatie over intelligente softwarebeveiliging van Veracode, bezoek: https://www.veracode.com/products

1Gartner, Magic Quadrant for Application Security Testing, Mark Horvath, Dale Gardner, Manjunath Bhat, Ravisha Chugh, Angela Zhao, 17 mei 2023.

2Gartner, “Peer Insights ‘Voice of the Customer’: Application Security Testing” by Peer Contributors, 30 september 2022.

Gartner ondersteunt geen leveranciers, producten of diensten in zijn onderzoekspublicaties, en adviseert gebruikers dan ook niet om alleen die leveranciers te kiezen met de beste beoordelingen of andere vermeldingen. De onderzoekspublicaties van Gartner bevatten de opvattingen van de onderzoeksorganisatie van Gartner en mogen niet worden opgevat als feitelijke verklaringen. Gartner wijst alle uitdrukkelijke en impliciete garanties af met betrekking tot zijn onderzoek, waaronder garanties die betrekking hebben op de verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Gartner Peer Insights-content bestaat uit de meningen van individuele eindgebruikers op basis van hun eigen ervaringen. Deze mogen niet worden opgevat als feitelijke verklaringen en vertegenwoordigen niet de meningen van Gartner of zijn dochterondernemingen. Gartner beveelt geen leveranciers, producten of services aan die in deze content worden vermeld en wijst alle garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot de juistheid of volledigheid van deze content af, inclusief alle garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Gartner is een gedeponeerd handels- en dienstmerk van Gartner, Inc. en/of zijn dochterondernemingen in de VS en internationaal. Magic Quadrant, Cool Vendors en PEER INSIGHTS zijn geregistreerde handelsmerken van Gartner, Inc. en/of zijn filialen en worden hierin met toestemming gebruikt. Alle rechten voorbehouden.

Over Veracode

Veracode is intelligente softwarebeveiliging. Het Veracode Software Security Platform vindt voortdurend fouten en kwetsbaarheden in elke fase van de moderne levenscyclus van softwareontwikkeling. Met behulp van krachtige AI, aangedreven door meer dan 130 biljoen regels code, herstellen klanten van Veracode fouten sneller en met hogere precisie. Veracode wordt vertrouwd door beveiligingsteams, ontwikkelaars en bedrijfsleiders van duizenden van ‘s werelds toonaangevende organisaties en is de pionier die blijft herdefiniëren wat intelligente softwarebeveiliging betekent.

Copyright © 2023 Veracode, Inc. Alle rechten voorbehouden. Veracode is een gedeponeerd handelsmerk van Veracode, Inc. in de Verenigde Staten en is mogelijk gedeponeerd in bepaalde andere rechtsgebieden. Alle andere productnamen, merken of logo’s behoren toe aan hun respectieve houders. Alle andere hierin genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Katy Gwilliam

kgwilliam@veracode.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr