19:50 uur 23-05-2023

Inwijding van de nieuwe Viking moutfabriek in Lahti, Finland

LAHTI, Finland–(BUSINESS WIRE)– In Lahti, Finland op 23 mei 2023 werd de nieuwe mouterij van Viking Malt officieel ingewijd met een feestelijke openingsceremonie.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230523005586/nl/

The capacity of the new malting plant is about 85 000 t/y and it replaces the old plant in Lahti. The new plant enables production of base malts, a wide selection of specialty malts as well as Sprau, Viking Malt's malted faba bean innovation. (Photo: Business Wire)

The capacity of the new malting plant is about 85 000 t/y and it replaces the old plant in Lahti. The new plant enables production of base malts, a wide selection of specialty malts as well as Sprau, Viking Malt’s malted faba bean innovation. (Photo: Business Wire)

De capaciteit van de nieuwe mouterij is ongeveer 85.000 ton per jaar en vervangt de oude fabriek in Lahti. De nieuwe fabriek maakt de productie van basismouten, een brede selectie van speciale mouten en Sprau, Viking Malt’s gemoute fababonen-innovatie mogelijk. Bovendien ondersteunt de moderne fabriek de duurzaamheidsstrategie van Viking Malt met een verbeterde energie-efficiëntie en een betere werkomgeving vanuit het oogpunt van gezondheid en veiligheid.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Aanvullende informatie:
Pär-Gustaf Relander, Voorzitter van de Raad van Bestuur, +358 50 552 3955

Kasper Madsen, CEO Viking Malt Group, +45 22 14 20 10

Pia Valve, VP HR en Communicatie Viking Malt Group +358 40 7700090

Check out our twitter: @NewsNovumpr