14:15 uur 23-05-2023

4AIR lanceert Assure SAF Registry om duurzame luchtvaartbrandstof te volgen en te valideren

  • 4AIR kondigt de lancering aan van Assure SAF Registry – een digitaal register voor het documenteren, traceren en verantwoorden van de duurzaamheidsvoordelen van SAF
  • Het digitale register zal dienen als een SAF-gegevensuitwisseling, waardoor een transparantere boekhouding van de toeleveringsketen wordt geboden en de stimuleringswaarde die beschikbaar is voor SAF-gebruikers wordt gemaximaliseerd
  • De belangrijkste aandachtspunten zijn het verifiëren van eigendoms-, duurzaamheids- en menginformatie voor elke SAF-eenheid

BOSTON–(BUSINESS WIRE)– 4AIR, dat bedrijven helpt hun uitstoot te compenseren, duurzame luchtvaartbrandstof (Sustainable Aviation Fuel, SAF) te gebruiken en technologische verandering te stimuleren, heeft vandaag de lancering aangekondigd van Assure SAF Registry, een op blockchain gebaseerd webregister dat is ontworpen om de duurzaamheidskenmerken van duurzame luchtvaartbrandstof (SAF) te documenteren, te traceren en te verantwoorden.

De Assure SAF Registry biedt volledige transparantie over het type SAF dat is gekocht, de gebruikte grondstof, het mengsel van de brandstof en alle behaalde duurzaamheidscertificeringen of regelgevende programma’s waarvoor de brandstof mogelijk in aanmerking komt. Het register is ontworpen voor zowel fysieke als Book & Claim-toeleveringsketens van SAF en vereenvoudigt de voorraadboekhouding en voorkomt dubbeltelling van voordelen. Dit alles terwijl de commercieel gevoelige en vertrouwelijke gegevens van leveranciers worden beschermd. Door op unieke wijze tegemoet te komen aan een SAF-traceerbehoefte voor brandstofleveranciers, FBO’s, luchtvaartmaatschappijen en exploitanten binnen de fysieke toeleveringsketen, kan het register ook de mogelijkheid ontsluiten voor een robuust Book & Claim-traceersysteem.

“De meeste SAF’s zijn tegenwoordig afkomstig van één tot twee verschillende grondstoffen met een beperkt aantal mengsels. Naarmate SAF zich uitbreidt naar nieuwe grondstoffen en hogere mengsels, zal transparantie over de brandstof en waar deze vandaan komt van cruciaal belang zijn bij de inspanningen om het gebruik ervan in de hele industrie op te schalen, inclusief zowel de zakelijke als de commerciële luchtvaart,” aldus Kennedy Ricci, President van 4AIR. “De Assure SAF Registry voorziet in een belangrijk stuk infrastructuur voor de transparante opschaling van SAF in de luchtvaart, waardoor emissieclaims rond SAF transparant worden en de waarde voor de exploitant wordt gemaximaliseerd.”

Gebruikmakend van de expertise die is opgedaan door de documentatie van 5,8 miljoen gallons (22 miljoen liter) SAF in de afgelopen 2 jaar, heeft 4AIR een register gecreëerd dat de meest uitdagende pijnpunten aanpakt die zijn gevonden bij het traceren van het gebruik van SAF. Gewoonlijk is SAF vermengd in luchthavenpijpleidingen of brandstofparken onder massabalans of Book & Claim-bewakingsketens, waardoor het omslachtig is om te documenteren, vooral wanneer u informatie probeert te behouden voor wettelijke claims van het gebruik van de brandstof.

De Assure SAF Registry serialiseert elke brandstofeenheid en is gekoppeld aan een specifieke eigenaar en partij SAF. Dit zorgt ervoor dat slechts één eigenaar ooit een bepaalde hoeveelheid brandstof kan claimen en dat duurzaamheidskenmerken consistent en nauwkeurig worden gecommuniceerd door verschillende eigenaren, wat vertrouwen geeft in de boekhouding van eigendom en emissies in de hele SAF-toeleveringsketen.

Testprogramma’s zullen het platform helpen om integraties met leverancierssystemen te automatiseren, waardoor een groot deel van de handmatige rapportage en boekhouding overbodig wordt. Daarnaast zal een testprogramma met de Roundtable on Sustainable Biomaterials (RSB) erkenning zoeken binnen het RSB Book & Claim System en werken aan ecosysteemharmonisatie en een geloofwaardige claim voor klanten.

Over 4AIR

4AIR is een pionier in de luchtvaartindustrie die duurzaamheidsoplossingen biedt die verdergaan dan simpele koolstofneutraliteit. Het eerste kader in de branche probeert alle soorten klimaateffecten aan te pakken en biedt een vereenvoudigde en verifieerbare weg voor deelnemers uit de luchtvaartindustrie om zinvolle bestrijding en vermindering van vliegtuigemissies te bereiken. Het 4AIR-kader biedt vier niveaus, elk met specifieke, op wetenschap gebaseerde doelen, onafhankelijk geverifieerde resultaten en steeds grotere effecten op duurzaamheid. Deze maken het voor particuliere luchtvaartgebruikers gemakkelijk om duurzaamheid na te streven via toegang tot koolstofmarkten, gebruik van duurzame luchtvaartbrandstof, ondersteuning voor nieuwe technologieën en andere strategieën. Ga voor meer informatie naar www.4air.aero.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Matt Slauson

The Hubbell Group, Inc.

mslauson@hubbellgroup.com
856.906.0484

Check out our twitter: @NewsNovumpr