09:25 uur 21-05-2023

HiST Pharma kondigt goedkeuring aan van de Amerikaanse FDA voor het starten van een Fase III klinische studie met TC Cream – ‘s werelds eerste plantaardige “small molecule” geneesmiddel dat psoriasis vulgaris behandelt

GUANGZHOU, China–(BUSINESS WIRE)– HiST Pharma kondigt vandaag via haar volledig door het bedrijf beheerde Psoriasis Research Institute of Guangzhou (PRIG) aan dat het van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) goedkeuring heeft gekregen om haar nieuwe onderzoeksmiddel (IND) TC Cream voor de behandeling van patiënten met psoriasis vulgaris in een multicenter fase III klinische studie op te nemen. Na het al eerder afgeronde fase II b-onderzoek (NCT03372811) zal deze fase III-studie in de Verenigde Staten worden uitgevoerd.

“De door de FDA goedgekeurde start van een Fase III klinische studie voor onze IND is een nieuwe belangrijke mijlpaal voor het bedrijf in de laatste fase van ‘s werelds eerste ontwikkeling van plantaardige geneesmiddelen voor de behandeling van psoriasis, nu de Fase IIb-studie met succes is voltooid.” – Liping Yang, CEO van HiST Pharma

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie over PRIG / HiST Pharma:

Prof. Liping Yang, Managing Director en CEO

Tel: +86 20-32215437

E-mail: lpyang@histpharma.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr