17:13 uur 15-05-2023

Wereldwijde partnerschappen en duurzame financiering Topagenda op IsDB Group 2023 jaarlijkse vergaderingen in Jeddah

Jeddah, Saoedi-Arabië–(BUSINESS WIRE)– Beleidsmakers en bedrijfsleiders van over de hele wereld beraadslagen over het aanpakken van obstakels voor duurzame ontwikkeling tijdens de jaarlijkse vergaderingen van de Islamic Development Bank (IsDB) Group in Jeddah, Saoedi-Arabië.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230513005005/nl/

Islamic Development Bank (IsDB) President and Group Chairman, H.E. Dr. Muhammad Al Jasser (Photo: AETOSWire)

Islamic Development Bank (IsDB) President and Group Chairman, H.E. Dr. Muhammad Al Jasser (Photo: AETOSWire)

Onder het thema ‘Partnerships to Fend off Crises’ heeft de 48e editie van de jaarlijkse vergaderingen hooggeplaatste overheidsfunctionarissen en senior bedrijfsleiders samengebracht om een reeks onderwerpen te bespreken, zoals armoedebestrijding, gezondheidszorg, onderwijs, empowerment van vrouwen en jongeren, voedselzekerheid en klimaatverandering.

Het vierdaagse evenement omvat zowel plenaire sessies op hoog niveau als technische symposia, om effectieve oplossingen te vinden voor economische en ontwikkelingskwesties waarmee de 57 lidstaten (MC ‘s) van de IsDB Group en zijn partners worden geconfronteerd.

Op de openingsdag van woensdag keurde de IsDB Group Boards Meeting financiering goed ter waarde van meer dan US$ 558 miljoen voor zes projecten in lidstaten. De projecten zijn gericht op het ondersteunen van inclusieve groei en infrastructuurontwikkeling in overeenstemming met de Sustainable Development Goals (SDG’s). De dag was ook getuige van de lancering van het ‘IsDB Group Integration Report for Arab Region’, dat de voortgang van de economische integratie in de Arabische regio meet en een kader biedt om de handel tussen de MC’s van de Bank te versterken.

Hoewel de nevenevenementen van dit grote evenement vanaf 10 mei goed aan de gang zijn, werd de officiële openingsceremonie van het evenement op donderdag gehouden. Dr. Muhammad Al Jasser, voorzitter en bestuurder van de IsDB Group, bevestigde de inzet van de Bank Group om veerkracht te bevorderen en financiering te bieden binnen MC ‘s om uitdagingen te helpen overwinnen in de context van veranderende monetaire omstandigheden.

“Om haar lidstaten te ondersteunen bij het aanpakken van crises, heeft de IsDB Group verschillende ambitieuze initiatieven gelanceerd, waaronder een programma om de gevolgen van de pandemie aan te pakken met een bedrag van USD 4,3 miljard, dat we volledig hebben geïmplementeerd, en het Food Security Response Program ter waarde van meer dan USD 10 miljard in de komende drie jaar, naast het verbinden om bij te dragen aan klimaatfinanciering met een bedrag van ten minste USD 13 miljard tot 2030.”

Ondertussen effent het IsDB Group Private Sector Forum, dat plaatsvindt van 11-13 mei aan de zijlijn van de jaarlijkse vergaderingen, de weg voor sterkere publiek-private partnerschappen die inclusieve ontwikkeling stimuleren en innovatieve, duurzame financiering ondersteunen.

*Bron: AETOSWire

Contacts

TRACCS
Walid El Majzoub, 0097143672530

Walid.majzoub@traccs.net

Check out our twitter: @NewsNovumpr