08:31 uur 10-05-2023

Finse wetenschappers ontwikkelen een methode voor bedrijven om hun biodiversiteitsvoetafdruk te beoordelen: een internationaal baanbrekend proefproject beoordeelde de impact van S Group op de natuur

Om het verlies aan biodiversiteit een halt toe te roepen, moeten bedrijven hun negatieve impact op de biodiversiteit, oftewel hun biodiversiteitsvoetafdruk, tot een minimum beperken. Tot dusver zijn er echter maar weinig middelen om de biodiversiteitsvoetafdruk te beoordelen. In het kader van een gezamenlijk project van de universiteit van Jyväskylä, in samenwerking met de Finse detailhandelaar S Group en het Finse innovatiefonds Sitra, is nu een methode ontwikkeld die voor het bedrijfsleven de koers uitzet voor dit onderwerp. Dit is de eerste keer dat de biodiversiteitsvoetafdruk van een grote detailhandelsgroep is beoordeeld.

HELSINKI–(BUSINESS WIRE)– Onderzoekers van de universiteit van Jyväskylä hebben een methode ontwikkeld waarmee bedrijven hun biodiversiteitsvoetafdruk kunnen berekenen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230509005821/nl/

Researchers at the University of Jyväskylä have developed a method for corporations to calculate their biodiversity footprint. The pilot project focused on S Group’s biodiversity footprint. (Photo: Business Wire)

Researchers at the University of Jyväskylä have developed a method for corporations to calculate their biodiversity footprint. The pilot project focused on S Group’s biodiversity footprint. (Photo: Business Wire)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Nina Elomaa

Senior Vice President, Sustainability, S Group

tel. +358 10 76 80803

nina.elomaa@sok.fi

Janne Kotiaho

Professor Ecologie, Universiteit van Jyväskylä

tel. +358 50 594 6881

janne.kotiaho@jyu.fi

Sami El Geneidy

Promovendus, Universiteit van Jyväskylä

tel. +358 40 532 9892

sami.s.elgeneidy@jyu.fi

Lasse Miettinen

Directeur duurzaamheidsoplossingen, Sitra

tel. +358 40 507 6100

lasse.miettinen@sitra.fi

Check out our twitter: @NewsNovumpr