10:30 uur 09-05-2023

Eastdil Secured benoemt Juergen Fenk tot Managing Director

Vastgoedbankierveteraan is een strategische aanstelling voor Eastdil Secured op cruciaal moment voor Europese kapitaalmarkten

Hij versterkt collectieve expertise en vergroot record van meer dan 50 jaar ervaring met het helpen van klanten bij het succesvol navigeren op dynamische kapitaalmarkten

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Eastdil Secured, LLC (‘Eastdil Secured’ of ‘het bedrijf’), de wereldwijde vastgoedinvesteringsbank, heeft vandaag aangekondigd dat brancheveteraan Juergen Fenk het bedrijf zal komen versterken als Managing Director.

Op een cruciaal moment voor wereldwijd onroerend goed brengt dhr. Fenk meer dan 30 jaar expertise in Europees investeringsbankieren en traditionele vastgoedkapitaalmarkten met zich mee naar Eastdil Secured. Dhr. Fenk zal zijn diepgaande financiële expertise en langdurige bankrelaties gebruiken om klanten te voorzien van creatieve en effectieve oplossingen, waaronder het verstrekken van krediet en op speciale situaties gericht herstructureringsadvies. Vanuit het kantoor in Frankfurt zal hij nauw samenwerken met de EMEA-groep van het bedrijf en met de senior teams van Eastdil Secured wereldwijd.

“Al meer dan 50 jaar biedt Eastdil Secured klanten de expertise en inzichten die ze nodig hebben om zich succesvol aan te passen aan en te navigeren door marktcycli,” aldus Roy Hilton March, CEO van Eastdil Secured. “Juergen, een veteraan in de sector, beschikt over uitzonderlijk strategisch inzicht, uitstekende relaties met investeringsbanken en een ongeëvenaard begrip van de Europese vastgoed- en financiële kapitaalmarkten. Zijn aanstelling is opnieuw een bewijs van hoe Eastdil Secured bijdraagt aan ons team ten voordele van onze wereldwijde klanten.”

“In een tijd van economische instabiliteit zijn we verheugd om het collectieve aanbod van ons EMEA-team verder te verbeteren om te waarborgen dat onze klanten blijven profiteren van internationaal, relevant en gedifferentieerd advies,” verklaarde James McCaffrey, Managing Director en hoofd van de Europese activiteiten bij Eastdil Secured.

“Eastdil Secured heeft zichzelf gevestigd als de belangrijkste en meest vertrouwde adviseur op het gebied van commercieel onroerend goed,” stelde dhr. Fenk. “Dit is een cruciaal moment voor de vastgoedsector en ik kijk ernaar uit om de klanten van het bedrijf te helpen bij het identificeren van waardecreërende oplossingen en het behalen van succesvolle investeringsresultaten. De teamgerichte organisatie en wereldwijde aanpak van Eastdil Secured is precies wat vastgoedbeleggers en -beheerders nodig hebben om om te gaan met de huidige ongekende marktomgeving.”

Juergen Fenk heeft meer dan 30 jaar ervaring in de wereldwijde vastgoed- en financiële sector, met een bewezen staat van dienst op het gebied van vastgoedbeheer, kapitaalmarkten en kredietverlening. Meest recentelijk was hij Chief Executive Officer van Primonial REIM, een Franse activa- en vermogensbeheerder met € 34 miljard AUM die gespecialiseerd is in onroerend goed. Bij Primonial was hij direct verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling, beleggersrelaties, bedrijfsontwikkeling en financiering van het bedrijf. Dhr. Fenk heeft het bedrijf met succes getransformeerd van een overwegend Frans vastgoedplatform naar een toonaangevend pan-Europees vermogensbeheerplatform. Voorafgaand aan zijn rol als CEO van Primonial REIM was dhr. Fenk lid van de Raad van Bestuur van de SIGNA Group, een particulier beheerde internationale investerings- en industriële holding. Hij bekleedde andere managementfuncties in Europa en de VS bij Helaba, Bawag PSK en HRE Group. Dhr. Fenk heeft een MBA van de Ludwig-Maximilian-Universiteit.

Over Eastdil Secured

Als de meest relevante en vertrouwde adviseur op de kapitaalmarkten voor commercieel onroerend goed, creëert Eastdil Secured waarde voor klanten door middel van creatieve, bruikbare ideeën en een onberispelijke uitvoering. Met een ongeëvenaarde combinatie van expertise op het gebied van de kapitaalmarkten en diepgaande kennis van vastgoedfundamentals, levert Eastdil Secured best-in-class advies over fusies en overnames, verkopen, joint ventures, plaatsing van schulden, gestructureerd krediet en de verkoop van leningen aan investeerders over de hele wereld . Eastdil Secured, met hoofdkantoor in New York, heeft een brede wereldwijde aanwezigheid om klanten te ondersteunen met kantoren in de Verenigde Staten in Atlanta, Boston, Charlotte, Chicago, Dallas, Los Angeles, Miami, Orange County, San Francisco, Seattle, Silicon Valley en Washington, DC, en internationaal in Dubai, Dublin, Frankfurt, Londen, Milaan, Parijs, Hong Kong en Tokio. Ga voor meer informatie over Eastdil Secured, de wereldwijde vastgoedinvesteringsbank, naar https://www.eastdilsecured.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Eastdil Secured
Jon Keehner / Jack Kelleher / Erik Carlson

Joele Frank, Wilkinson Brimmer Katcher

212.355.4449

Check out our twitter: @NewsNovumpr