11:56 uur 08-05-2023

Thales ‘hackt’ ESA-satelliet tijdens cyberbeveiligingsoefening

  • Voor de derde editie van CYSAT, het Europese evenement dat zich volledig wijdt aan cyberbeveiliging voor de ruimtevaartindustrie heeft het Europees Ruimteagentschap (ESA) een satelliettestbank opgezet
  • Het evenement vond plaats op 26 en 27 april in Station F in Parijs plaatsvindt. Met als doel pogingen te simuleren om de controle in handen te krijgen van OPS-SAT, een Nano satelliet die door het agentschap voor demonstratiedoeleinden wordt gebruikt.
  • Het cyberbeveiligingsteam van Thales ging de uitdaging aan en bracht kwetsbaarheden in kaart waarmee kwaadwillende de werking van de ESA-satelliet zouden kunnen verstoren.
  • De resultaten van de oefening voor het hacken van satellieten, de eerste in zijn soort ter wereld, zullen worden gebruikt om de beveiliging van de satelliet en zijn toepassingen aan boord aan te scherpen. Dit kan de cyberbestendigheid van ruimtesystemen helpen verbeteren, gevoelige gegevens beschermen en het succes van ruimtevaartprogramma’s op de lange termijn ondersteunen.

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Het Europees Ruimteagentschap (ESA) daagde cyberbeveiligingsspecialisten in het ecosysteem van de ruimtevaartindustrie uit om de werking van de OPS-SAT-demonstratienanosatelliet van het agentschap te verstoren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230425005235/nl/

Artist's impression of OPS-SAT. Credit: ESA - European Space Agency.

Artist’s impression of OPS-SAT. Credit: ESA – European Space Agency.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

PERS
Mediarelaties Thales
Marion Bonnet
+33 (0)6 60 38 48 92

marion.bonnet@thalesgroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr