13:53 uur 04-05-2023

Dar voltooit overname van Su-Yapı

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Dar Al-Handasah Consultants (Shair and Partners) – Dar, een gerenommeerd internationaal multidisciplinair adviesbureau, heeft een meerderheidsbelang verworven in Su-Yapı Engineering & Consulting – Su-Yapı, een van de belangrijkste adviesbureaus op het gebied van bouwkunde in Turkije. Met ongeveer 200 multidisciplinaire professionals is Su-Yapı een regionale leider in water, afvalwater, infrastructuur, energie, dammen en waterkracht.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230504005054/nl/

Dar Group Chairman - Talal Shair, Su-Yapı Chairwoman - Sedef Odabaşı Erdoğan, and executives from both firms – (Photo: AETOSWire)

Dar Group Chairman – Talal Shair, Su-Yapı Chairwoman – Sedef Odabaşı Erdoğan, and executives from both firms – (Photo: AETOSWire)

Deze overname is een strategische stap van Dar om zijn positie in Turkije en Centraal-Azië te versterken en zijn leidende positie in het Midden-Oosten en Afrika op het gebied van watervoorraden, dammen en waterkracht te versterken.

“De toevoeging van Su-Yapı aan onze merkengroep ondersteunt onze strategie voor groei in belangrijke sectoren en regio’s”, aldus Talal Shair, voorzitter en CEO van Dar Group. “We delen een gemeenschappelijke missie om gemeenschappen te dienen en complexe multidisciplinaire iconische projecten te leveren die op lange termijn sociale waarde creëren.”

Directeur Operations voor Türkiye bij Dar, Beshara Wakim, voegde hieraan toe: “Deze samenwerking biedt een belangrijke kans om onze gecombineerde middelen en competenties te benutten voor gezamenlijke groei en hernieuwde ambitie.”

Sedef Odabaşı Erdoğan, voorzitter van Su-Yapı: “We zijn verheugd om deel uit te maken van de Dar-familie, omdat we gemeenschappelijke waarden delen en samen vooruitgang boeken. We zijn enthousiast over de potentiële kansen die deze transactie biedt voor onze medewerkers, klanten en gemeenschappen.”

Su-Yapı zal onafhankelijk blijven opereren onder zijn eigen merknaam, terwijl het profiteert van het enorme internationale netwerk, de middelen en de mogelijkheden van Dar Group, waar gespecialiseerde merken van wereldklasse samenwerken op het gebied van kwaliteit, innovatie, betrouwbaarheid, levering en uitstekende klantrelaties.

Over Dar en Dar Group

Dar, opgericht in 1956, is een gerenommeerd internationaal multidisciplinair adviesbureau dat diensten biedt op het gebied van planning, ontwerp, bouwkunde en projectbeheer voor gebouwen, steden, transport, civiele infrastructuur, water en het milieu. Met 7.800 professionals verspreid over 47 kantoren in meer dan 30 landen, heeft Dar 4.500 projecten opgeleverd ter waarde van meer dan $ 540 miljard voor 950 klanten wereldwijd. Dar is de oprichter van Dar Group, een bekroonde adviesgroep voor architectuur, bouwkunde, projectmanagement en energie, die consequent tot de top 10 van internationale ontwerpbureaus behoort (Engineering News Record).

LinkedIn

Over Su-Yapı

Su-Yapı is een gerenommeerd adviesbureau uit Turkije dat sinds 1964 multidisciplinaire diensten aanbiedt. Met meer dan 700 voltooide projecten in meer dan 30 landen in Türkije, Centraal-Azië, Europa, het Midden-Oosten en Afrika, staat het bekend om zijn uitmuntendheid in planning, ontwerp, bouwkunde en projectbeheer van dammen, waterkrachtcentrales, infrastructuur, milieu, watervoorraden, hydraulische structuren, aardgas, transport en gebouwen.

Contacts

Haya Yahya
Haya.yahya@dar.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr