20:08 uur 01-05-2023

Sappi Casting & Release kondigt nieuwe texturen aan voorafgaand aan interzum 2023

Sappi presenteert Arrio Saffron en een sixpack met decoratieve laminaattexturen

BOSTON–(BUSINESS WIRE)– Sappi North America, Inc., een toonaangevende producent en leverancier van gediversifieerd papier, verpakkingsproducten en oploshoutpulp, heeft aangekondigd dat het tijdens interzum 2023 zeven nieuwe en recent gelanceerde texturen van zijn steunpapierlijnen voor afgewerkte Arrio-oppervlakken en decoratief Ultracast-laminaat zal presenteren in Keulen, Duitsland van 9 t/m 12 mei 2023.

Bezoekers aan de stand van Sappi (#E-048 in hal 06.1) worden ondergedompeld in een zintuiglijke ervaring met oppervlakteoplossingen die de impact laten zien van hoe we een verscheidenheid aan materialen waarnemen en ervaren door middel van natuurlijk ogend design en onze tastzin. Sappi zal Arrio tonen, een decoratief gelamineerd oppervlak dat opmerkelijke esthetiek, eersteklas haptiek en kras- en vingerafdrukbestendigheid biedt voor slijtvaste oppervlakken, waaronder de eerste gestructureerde Arrio, genaamd Saffron. Saffron heeft een golvende houtnerf met een zuivere visuele aantrekkingskracht en rijke, diepe dalen gecombineerd met een zachte aanraking en een zeer laagglanzend oppervlak.

Sappi zal ook een sixpack met decoratieve laminaattexturen tentoonstellen en een ‘bio-lab’ dat materialen voor het voetlicht zal brengen, zoals bio-based leeralternatieven met esthetiek die profiteert van het gebruik van Sappi-steunpapier. Het sixpack bevat deze nieuwe of recent gelanceerde texturen:

Matte Stipple: dit all-over delicatte korrelige design is geïnspireerd op gipseffecten in de decoratieve coatings van muren en plafonds. Het matte effect verzacht visueel het uiterlijk van de textuur en voegt warmte toe aan de krijtachtige esthetiek. De gruizige/zanderige haptiek zorgt voor een bevredigende aanraakervaring.

Lunaris: met zijn verheven betonlook drukt Lunaris de geest uit van oppervlaktepatronen die in de loop van de tijd zijn geërodeerd, en viert het de schoonheid van natuurlijk gecreëerde textuur. De matte, poreuze afwerking en de zachte aanraking die kenmerkend zijn voor Lunaris staan centraal in hoogwaardige interieurs of omgevingen met kalmerende en herstellende effecten.

Koa: Koa’s gekrulde, golvende patroon is misschien wel een van de mooiste houtnerfstructuren in Sappi’s catalogus. De unieke figuratie, microcontrast en haptische eigenschappen zorgen ervoor dat het opvalt met een ongelooflijke optische reflectie die het oppervlak praktisch een 3D-kwaliteit geeft.

Kenwood CD: Kenwood CD (CD=cross direction) is een moderne en verfijnde versie van Sappi’s populaire Kenwood-ontwerp, gericht op het middensegment en de high-end van de deurmarkt. Kenwood CD heeft een unieke oriëntatie in dwarsrichting, ideaal voor hedendaags keuken- en meubeldesign.

Cayenne: Cayenne is een natuurlijke, frisse en trendy houtstructuur geïnspireerd op een verfijnd lineair Italiaans notenhouten oppervlak. De stroom van de donkere aderen en de zachtheid van de aanraking zijn opvallende kenmerken. Het ‘wow-effect’ van Cayenne is een elegante, rokerige matte finish.

Bond: Bond rondt elke verheven laminaatcollectie af met de warmte en gezelligheid van een textielafwerking. De all-over matte uitstraling wordt versterkt door de subtiele glans van zijdeachtige draden die zich door de stof verspreiden. Bond staat symbool voor de schoonheid van tijdloos design.

Sappi creëert toekomstgerichte producten en texturen door gebruik te maken van de modernste technologie van haar innovatiecentrum in Westbrook, Maine, waarbij ontwerpinspiratie uit de hele wereld wordt gehaald. De uitgebreide bibliotheek van Sappi omvat een productassortiment van meer dan 70 texturen voor werkbladen, aanrechtbladen en kasten, vloeren, wandpanelen en andere laminaattoepassingen. Dit brede scala aan texturen, coating- en conversiemogelijkheden maakt het bedrijf tot de grootste leverancier van giet- en steunpapieren ter wereld.

“Textuur, haptiek en functie zijn belangrijke kenmerken van de oppervlakken in ons leven, en we zijn voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om nieuwe texturen te vertalen via de afgewerkte oppervlakken van Arrio en onze giet- en steunpapieren. We weten dat wat we zien en aanraken, bepaalt wat we voelen,” aldus Mark Hittie, Director, Release Business Strategy, Sappi North America. “De opgenomen texturen in onze Ultracast-lijn putten uit inspiratie uit de echte wereld om authentieke, tastbare ervaringen te bieden die met een doel zijn ontworpen. We zijn er trots op superieure texturen aan te bieden met ongeëvenaarde kwaliteit en prestaties voor merken die de consumentenervaring op de eerste plaats zetten.”

Ga voor meer informatie over Sappi naar www.sappirelease.com.

About Sappi North America, Inc.

Sappi North America, Inc., met hoofdkantoor in Boston, is marktleider in het omzetten van houtvezel in superieure producten waar klanten wereldwijd om vragen. Onze vier gediversifieerde activiteiten – hoogwaardig grafisch papier, oplospulp, verpakking en speciaal papier – leveren premium producten en diensten met consistente kwaliteit en betrouwbaarheid. Onze hoogwaardige gecoate printpapieren worden gebruikt voor premium tijdschriften, catalogi, boeken, direct mail en hoogwaardige gedrukte advertenties. Wij zijn een toonaangevende fabrikant van oplospulp, die wordt gebruikt in een breed scala aan producten, waaronder textielvezels en huishoudelijke artikelen. We leveren duurzame verpakkingen en speciaalpapier voor luxe verpakkingen en vouwkartontoepassingen met onze enkellaagse verpakkingsmerken en voor de voedingsmiddelen- en etikettenindustrie met ons speciaalpapier. Wij zijn een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van giet- en steunpapieren met lijnen voor de automobiel-, mode- en technische filmindustrie.

Sappi North America is een dochteronderneming van Sappi Limited (JSE), een wereldwijd bedrijf met hoofdkantoor in Johannesburg, Zuid-Afrika, met meer dan 12.000 werknemers en productieactiviteiten op drie continenten in zeven landen en klanten in meer dan 150 landen. www.sappi.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pers

Peter A. Steele
Sappi North America

+1 617 423 5409

Peter.Steele@sappi.com

Christy Reiss
Matter Communications

+1 617 502 6543

Sappi@matternow.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr