20:07 uur 26-04-2023

Fusion Risk Management kondigt strategische groei-investering aan van Great Hill Partners

CHICAGO & BOSTON–(BUSINESS WIRE)– Fusion Risk Management, Inc. (“Fusion” of de “Onderneming”), een toonaangevende leverancier van cloud-gebaseerde software en diensten voor operationele veerkracht, bedrijfscontinuïteit en risicobeheer, heeft vandaag een strategische groei-investering aangekondigd van Great Hill Partners, een toonaangevende groeigerichte private equity-onderneming. De meerderheidsinvestering zal Fusion in staat stellen haar go-to-market en productinnovatiecapaciteiten te verbeteren, terwijl het nastreven van verschillende aantrekkelijke organische en anorganische groeikansen wordt versneld. Bestaande investeerder Vista Equity Partners (“Vista”) blijft een belangrijke minderheidsaandeelhouder in Fusion, samen met Catalyst Investors en Level Equity Management. De financiële voorwaarden van de transactie werden niet bekendgemaakt.

Fusion is de afgelopen jaren snel gegroeid omdat organisaties in gereguleerde en niet-gereguleerde eindmarkten overschakelen van een reactieve aanpak naar proactieve, real-time kaders die risico’s verenigen tussen medewerkers, derden, processen en technologieën. Het toonaangevende platform van het bedrijf voorziet zijn meer dan 400 blue chip klanten van de kennis en workflows die zij nodig hebben om bedreigingen beter te beperken, downtime te minimaliseren, operationele veerkracht te behouden en kritische operaties in stand te houden bij onverwachte crises zoals pandemieën, geopolitieke gebeurtenissen, natuurrampen, cyberaanvallen en meer.

“Nu het risicolandschap blijft evolueren, hebben bedrijven meer dan ooit behoefte aan een wendbaar en flexibel kader voor operationele veerkracht om te kunnen navigeren op verstoringen en duurzame groei te stimuleren”, aldus Michael Campbell, CEO van Fusion Risk Management. “De mijlpaal van vandaag is een bewijs van de capaciteiten van Fusion om gegevensgestuurde, bruikbare inzichten te leveren waarmee klanten dynamische plannen kunnen ontwikkelen en proactief de risico’s en verstoringen kunnen aanpakken die ‘business as usual’ zijn geworden. We zijn ervan overtuigd dat Great Hill een partner van onschatbare waarde zal zijn wanneer we hun diepgaande expertise en middelen inzetten om het potentieel van ons platform verder te ontsluiten en onze missie om echte zakelijke veerkracht te realiseren, te versnellen.”

“Fusion is een duidelijke leider op het gebied van risicobeheer en biedt haar klanten een ongeëvenaarde waarde door hen te voorzien van de uitgebreide hulpmiddelen die zij nodig hebben om bewuster, beter voorbereid en veerkrachtiger te worden”, aldus Chris Busby, Managing Director bij Great Hill. “De onderneming past precies in het profiel van het soort bedrijven waarin wij willen investeren: snelgroeiende bedrijven die een transformerende verandering in hun sector teweegbrengen. Door gebruik te maken van onze aanzienlijke ervaring op het gebied van software en groei-investeringen, heeft Fusion een enorm potentieel om te profiteren van de kansen die zich aandienen, temidden van een aanzienlijke toename van compliance en regelgeving, en om haar sterke, langdurige klantrelaties verder uit te bouwen. We zijn verheugd om samen met Michael, het hele managementteam en Vista de positie van Fusion in de voorhoede van software voor operationele veerkracht en risicobeheer te versterken.”

“Sinds het begin van onze samenwerking hebben Fusion en Vista zich gericht op het transformeren van het bedrijf in een toonaangevend platform door middel van productinnovatie en het opschalen van de go-to-market mogelijkheden om te voldoen aan de groeiende vraag van klanten om veerkrachtige organisaties te bouwen,” aldus René Yang Stewart, Co-Hoofd van Vista’s Endeavor Fund en Senior Managing Director. “We zijn verheugd dit momentum voort te zetten door Great Hill Partners te verwelkomen en het volgende hoofdstuk van het groeitraject van Fusion in te gaan.”

Naast Fusion Risk Management omvat de portefeuille van Great Hill Partners van bedrijfssoftwarebedrijven onder meer eloomi, BigChange, Auvik, Varicent, Totango en Intapp. Eerdere investeringen in software omvatten onder meer Reflexis Systems, Reward Gateway, PlanSource en ZoomInfo.

William Blair & Company trad op als exclusief financieel adviseur van Fusion Risk Management. Kirkland & Ellis LLP trad op als juridisch adviseur van Great Hill Partners en Fusion.

Over Fusion Risk Management, Inc.

Fusion Risk Management is een toonaangevende leverancier van cloud-gebaseerde software voor operationele veerkracht, waaronder bedrijfscontinuïteit en noodherstel, risicobeheer, informatietechnologie en beheer van veiligheidsrisico’s, crisis en incidenten beheer, en meer. Haar oplossingen stellen organisaties in staat gegevensgestuurde beslissingen te nemen met een holistische, flexibele aanpak en stellen hen in staat hun merkbelofte waar te maken door middel van verstoring. Ga voor meer informatie naar www.fusionrm.com.

Over Great Hill Partners

Great Hill Partners, opgericht in 1998, is een participatiemaatschappij die zich richt op investeringen van $ 100 miljoen tot $ 500 miljoen in snelgroeiende bedrijven in de sectoren software, digitale handel, financiële technologie, gezondheidszorg en digitale infrastructuur. Met kantoren in Boston en Londen heeft Great Hill meer dan 12 miljard dollar aan toezeggingen opgehaald en geïnvesteerd in meer dan 95 bedrijven. Daarmee heeft het bedrijf een uitgebreide staat van dienst opgebouwd op het gebied van langetermijnpartnerschappen met ondernemers en het aanbieden van flexibele middelen om bedrijven in het middensegment van de markt te helpen opschalen. Great Hill is erkend voor haar leiderschap in de sector en werd als #3 gerangschikt in de 2022 HEC Paris-Dow Jones Mid-Market Buyout Performance Ranking, waarin de fondsprestaties van 563 toonaangevende participatiemaatschappijen tussen 2009-2018 werden geëvalueerd. Voor meer informatie, inclusief een lijst van alle investeringen van Great Hill, gaat u naar www.greathillpartners.com.

Over Vista Equity Partners

Vista is een toonaangevende wereldwijde beleggingsonderneming met meer dan 96 miljard dollar aan activa onder beheer per 31 december 2022. Het bedrijf investeert uitsluitend in bedrijfssoftware, gegevens en op technologie gebaseerde organisaties via private equity, permanent kapitaal, krediet en openbare aandelenstrategieën, met een aanpak die prioriteit geeft aan het creëren van duurzame marktwaarde ten behoeve van zijn wereldwijde ecosysteem van investeerders, bedrijven, klanten en werknemers. De investeringen van Vista zijn gebaseerd op een aanzienlijke kapitaalbasis op lange termijn, ervaring in het structureren van technologiegerichte transacties en bewezen, flexibele managementtechnieken die duurzame groei stimuleren. Vista gelooft dat de transformerende kracht van technologie de sleutel is tot een nog betere toekomst – een gezondere planeet, een slimmere economie, een diverse en inclusieve gemeenschap en een breder pad naar welvaart. Meer informatie is beschikbaar op vistaequitypartners.com. Volg Vista op LinkedIn, @Vista Equity Partners, en op Twitter @Vista_Equity.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor Fusion:

Terese Fernandez

Fusion Risk Management

917.640.1016

Voor Great Hill Partners:

Danya Al-Qattan / Zachary Tramonti / Kevin Siegel

greathill@fgsglobal.com
(212) 687-8080

Voor Vista Equity Partners:

Brian W. Steel

media@vistaequitypartners.com
(212) 804-9170

Check out our twitter: @NewsNovumpr