09:00 uur 23-04-2023

 Fresenius Kabi lanceert optie met één naald voor het Amicus® extracorporele fotofereseprotocol

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Fresenius Kabi heeft vandaag de beschikbaarheid aangekondigd van een veneuze toegang met één naald voor het Amicus® extracorporele fotoferese (ECP)-systeem tijdens de 49e jaarlijkse bijeenkomst van de European Society for Blood and Marrow Transplantation (EBMT).

Fresenius Kabi is een wereldwijd bedrijf in de gezondheidszorg dat gespecialiseerd is in geneesmiddelen en technologieën voor infusie, transfusie en klinische voeding.

Het Amicus Blue System met online ECP werd in 2019 in Europa gelanceerd met alleen veneuze toegang met dubbele naald. De vandaag aangekondigde update omvat nieuwe software v6.1 voor de Amicus Separator, nieuwe software v2.1 voor het Phelix Photoactivation Device en een nieuwe wegwerpkit voor eenmalig gebruik die kan worden geconfigureerd voor veneuze toegang met één of twee naalden. Het systeem laat artsen ook toe om op elk moment van de procedure tussen enkele en dubbele naaldtoegang te wisselen.

“We zijn zeer enthousiast over deze nieuwe optie met één naald voor het Amicus Blue ECP-systeem, waarmee artsen patiënten met een beperkte veneuze toegang kunnen behandelen. Dit sluit aan bij onze Amicus Blue-visie om een veelzijdig hulpmiddel voor meerdere behandelingen aan te bieden voor de individuele behoeften van patiënten”, aldus Christian Hauer, President Fresenius Kabi MedTech.

Het Amicus ECP System heeft een CE-markering verkregen voor de indicatie CTCL bij de palliatieve behandeling van de huidmanifestaties van cutaan T-cel lymfoom (CTCL) waar andere vormen van behandeling geen baat hebben. Het Amicus ECP System is CE-gemarkeerd in overeenstemming met de toepasselijke vereisten van de Verordening betreffende medische hulpmiddelen (EU) 2017/745 en omvat:

  • Amicus Separator
  • Phelix Photoactivation Device
  • Amicus ECP-aferesekits

Amicus Separator is ook goedgekeurd in Europa en de Verenigde Staten voor therapeutische plasma-uitwisseling (TPE), uitwisseling van rode bloedcellen (RBCx), mononucleaire cellen (MNC) en verzameling van bloedplaatjes. Het Amicus ECP-systeem is niet goedgekeurd voor gebruik in de VS. Niet alle vermelde producten zijn beschikbaar of goedgekeurd voor verkoop in alle landen. Neem contact op met uw lokale Fresenius Kabi-vertegenwoordiger voor aanvullende informatie en productbeschikbaarheid. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de Amicus Separator en de gebruikershandleiding van het Phelix Photoactivation Device voor een volledige lijst met waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen in verband met het gebruik van deze producten.

Over Extracorporele fotoferese

Extracorporele fotoferese of ECP is een op leukaferese gebaseerde behandelingsprocedure. De technologie is momenteel goedgekeurd voor de behandeling van cutaan T-cel lymfoom (CTCL). Uit de literatuur blijkt dat ECP ook is gebruikt voor graft versus host ziekte (GvHZ) na een allogene stamceltransplantatie, het afstoten van organen na solide-orgaantransplantaties, en auto-immuunziekten met dominantie van celgemedieerde mechanismen.

Bij een ECP-online procedure worden witte bloedcellen van de patiënt verzameld. Deze verzamelde witte bloedcellen worden vervolgens behandeld met een geneesmiddel dat gevoelig is voor licht, 8-methoxypsoralen, en blootgesteld aan ultraviolet (UV) licht. Hierna vindt een nieuwe infusie van de behandelde cellen terug bij de patiënt plaats. Na de infusie worden de behandelde cellen apoptotisch en wordt aangenomen dat zij worden opgenomen door antigeen presenterende cellen, wat tot een immuunreactie leidt. Het online ECP-proces combineert celscheiding en fotoactivering in één enkel steriel circuit, waardoor het risico van infectie en kruisbesmetting wordt beperkt.

Over cutaan T-cel lymfoom

Cutane T-cel lymfomen zijn een heterogene groep van T-cel lymfoproliferatieve aandoeningen van de huid, waarvan de meest voorkomende varianten worden geclassificeerd als Mycosis Fungoides (MF) of Sézary Syndroom (SS). Patiënten kunnen last hebben van jeukende, schilferende plekken of plaques op de huid. Naarmate de ziekte voortschrijdt, kunnen bij sommige patiënten nodulaire laesies en grote tumoren ontstaan en kunnen interne organen betrokken raken. De behandeling is palliatief, met als doel langdurige remissie te bewerkstelligen en de levenskwaliteit van de patiënt te verbeteren.

Over Fresenius Kabi

Fresenius Kabi (www.fresenius-kabi.com) is een wereldwijd bedrijf in de gezondheidszorg dat gespecialiseerd is in geneesmiddelen en technologieën voor infusie, transfusie en klinische voeding. De producten en diensten van het bedrijf worden gebruikt om te helpen bij de verzorging van ernstig en chronisch zieke patiënten. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Bad Hamburg, Duitsland.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Dolores Juarez

+49 152 563 86727

dolores.juarez@fresenius-kabi.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr