00:27 uur 19-04-2023

Canva introduceert The Visual Economy Report

Het eerste rapport in zijn soort onthult nieuwe manieren waarop wereldwijde bedrijfsleiders visuele content inzetten om mensen aan te nemen of producten op de markt te brengen en te verkopen

90% is het ermee eens dat visuele communicatiemethoden de efficiëntie op de werkplek verhogen

89% zegt dat visuele communicatie externe teams en klanten helpt betrokken te blijven

61% zegt dat van werknemers in niet-ontwerpfuncties wordt verwacht dat ze uitgebreide ontwerpkennis hebben

SYDNEY & SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Canva, ‘s werelds enige alles-in-één visuele communicatieplatform, heeft vandaag The Visual Economy Report uitgebracht met bruikbare gegevens van 1.600 wereldwijde bedrijfsleiders. Het biedt het meest uitgebreide inzicht in de wijze waarop internationale bedrijfsleiders intern en extern visuele communicatieprincipes benaderen om efficiëntere teams te leiden, een grotere betrokkenheid van het publiek op te bouwen en een groter economisch rendement op hun bedrijf te genereren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230418005430/nl/

Canva's Visual Economy Report: How communicating visually is fueling new opportunities for business (Graphic: Business Wire)

Canva’s Visual Economy Report: How communicating visually is fueling new opportunities for business (Graphic: Business Wire)

Enkele van de belangrijkste bevindingen van The Visual Economy Report:

  • Visuele communicatie verbetert de efficiëntie en samenwerking op de werkplek. Bijna alle bedrijfsleiders zijn het erover eens dat visuele communicatiemethoden de efficiëntie verhogen (90%), de samenwerking verbeteren (89%) en meer autoriteit hebben (85%) dan andere communicatiemethoden. De meerderheid (89%) is het er ook mee eens dat visuele communicatiemiddelen leiden tot een sterker bedrijfsrendement.

  • Visuele communicatie versnelt verkoopcycli. Met teams die internationaler zijn dan ooit, maakt visuele communicatie het voor hen mogelijk om meer samen te werken en dus productiever te zijn in een wereld die nu digital-first is.

    De meerderheid van de wereldwijde bedrijfsleiders (89%) is zelfs van mening dat visuele communicatie een positieve invloed heeft gehad op externe en hybride teamleden die zo met elkaar in contact komen. Achtentachtig procent zegt ook dat visuele communicatiemiddelen hun verkoopcycli hebben versneld. Dat komt omdat de meeste bedrijfsleiders (85%) het erover eens zijn dat visuele content over het algemeen beter verteerbaar is, wat leidt tot responsievere prospective klanten die betrokken blijven tijdens het verkoopproces.

  • Ontwerpgeletterdheid is nu van groot belang voor de meeste functies. Ontwerpgeletterdheid is voor de meeste professionals die geen getrainde ontwerpers zijn van cruciaal belang geworden. Om deze reden zegt meer dan de helft van de bedrijfsleiders (61%) dat van werknemers in niet-ontwerpfuncties wordt verwacht dat ze uitgebreide ontwerpkennis hebben, zoals de capaciteit om overtuigende visuele middelen en boeiende presentaties te creëren, evenals het vermogen om de ontwerpen van anderen met gemak te bewerken. Als gevolg hiervan geeft bijna tweederde (63%) training aan degenen die geen grafische ontwerpfunctie bekleden.

  • Bedrijven hebben betere visuele inhoud nodig. Bedrijven worden geplaagd door consistentie-, workflow- en kwaliteitsproblemen met hun ontwerpplatforms. Bijna tweederde van de bedrijfsleiders (64%) zegt dat hun bedrijf geen gestroomlijnd softwareplatform voor visueel ontwerp heeft, en meer dan de helft is het ermee eens dat hun inhoud niet esthetisch (53%) of consistent is (56%).

  • Gen Z is de drijvende kracht achter ontwerp op de werkplek. Gen Z is flexibeler en creatiever en omarmt steeds vaker visuele communicatiemiddelen op de werkvloer. Meer dan andere generaties vindt Gen Z (93%) dat visuele communicatie hen helpt om ideeën beter te verwoorden.

De hedendaagse bedrijven opereren in een nieuwe visuele economie, waar de afnemende aandachtsspanne en een explosie van digitale inhoud hebben geleid tot een vraag naar boeiende, deelbare beelden. Werknemers en klanten verwachten nu dat de inhoud van een merk net zo visueel en verteerbaar is als wat ze zien op sociale mediaplatforms. Hierdoor zijn er aanzienlijke zakelijke kansen voor degenen die een design-first benadering omarmen door iedereen in hun organisatie in staat te stellen te ontwerpen, met als gevolg dat er enorm veel hoogwaardige inhoud op schaal geproduceerd kan worden.

“Naarmate bedrijfsleiders leren omgaan met een veranderende economische omgeving, kan visuele communicatie bijdragen aan de vooruitgang van merken. Van het binnenhalen van nieuwe klanten, het aantrekken en behouden van talent, tot marketing op een manier die doorbreekt, visuele communicatie is nog nooit zo cruciaal geweest voor het ontsluiten van betere communicatie, samenwerking en creativiteit,” verklaarde Zach Kitschke, CMO van Canva. “Vandaag de dag kan het trekken van iemands aandacht vluchtig zijn, waardoor geweldig ontwerp een organisatie die ernaar streeft op te vallen in dit nieuwe visuele tijdperk kan maken of breken.”

‘The Visual Economy Report 2023’ van Canva is hier in zijn geheel te vinden.

Methodologie

Canva gaf Morning Consult de opdracht om 1.600 bedrijfsleiders in marketing, verkoop, HR en handel te ondervragen die kennis hebben van de omzetdoelstellingen van het bedrijf. Deze groep beïnvloedt ook de strategie voor publieksbetrokkenheid van hun organisatie, evenals hoe interne teams met elkaar, andere teams en het bedrijf als geheel communiceren. Canva ondervroeg specifiek 850 bedrijfsleiders in de VS, 375 in Australië en 375 in het VK.

Over Canva

Canva, gelanceerd in 2013, is een gratis online platform voor visuele communicatie en samenwerking met als missie om iedereen ter wereld in staat te stellen te ontwerpen. Met een eenvoudige gebruikersinterface met slepen en neerzetten en een breed scala aan sjablonen, variërend van presentaties, documenten, websites, afbeeldingen op sociale media, posters, kleding tot video’s, plus een enorme bibliotheek met lettertypen, stockfoto’s, illustraties, videobeelden en audioclips, kan iedereen een idee nemen en daar iets moois van maken.

Downloadbare middelen

Klik hier.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de pers
Chris Hew voor Canva

chew@canva.com

Chanel Sedeno namens Canva

csedeno@missionnorth.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr