12:59 uur 17-04-2023

Thales bereidt zich voor op het beveiligen van Europese digitale infrastructuren tegen aanvallen van toekomstige kwantumcomputers

PARIJS, LA DÉFENSE–(BUSINESS WIRE)– Aan de vooravond van de tweede kwantumrevolutie bundelt Thales haar krachten met een twintigtal deeptech-, academische en industriële partners. Deze samenwerking is onderdeel van het EuroQCI-initiatief (European Quantum Communication Infrastructure), met als doel om in drie jaar tijd een infrastructuur voor kwantumcommunicatie binnen de Europese lidstaten te ontwikkelen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230414005214/nl/

©Carlos Castilla

©Carlos Castilla

Rond het jaar 2040 zouden kwantumcomputers hun eindeloze rekenkracht kunnen gebruiken om versleutelde gegevens te ontsleutelen, wat een bedreiging als nooit tevoren vormt voor de veiligheid van zelfs de best beveiligde communicatiesystemen. EuroQCI streeft ernaar deze dreiging tegen te gaan door soevereine systemen te ontwikkelen om de communicatie- en datamiddelen van overheidsinstellingen en leveranciers van kritieke infrastructuur te beschermen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

PERS

Thales, Mediarelaties
Philomène Emptaz

philomene.emptaz@thalesgroup.com
06. 59. 06. 98. 76

Check out our twitter: @NewsNovumpr