18:52 uur 14-04-2023

Elsa Caselli in dubbele rol van schrijfster en schilder op de boekenbeurs van Monaco

 

MONACO–(BUSINESS WIRE)– Op de boekenbeurs van Monaco, gesteund door Zijne Doorluchtige Hoogheid Prins Albert II en voor de tweede keer georganiseerd in het Grimaldi Forum op 15 en 16 april 2023, zal de Franse kunstenares Elsa Caselli deelnemen als schrijfster van het boek ‘La storia di un sogno.’ Zij schreef en illustreerde dit hedendaagse sprookje, dat bij Edicolors werd uitgegeven in het Italiaans, Frans en een aantal andere talen, inclusief Japans en Chinees. Dit multimediaboek bevat onder meer de songtekst van een lied met de titel ‘Lo sconosciuto,’ geschreven en zelf gezongen door Caselli en te downloaden via iTunes, met de versie verteld door prof. Livio Sossi. Een speciaal onderdeel zijn de kleurrijke illustraties die een authentiek eerbetoon aan de vreugde en de wetten van harmonie in het Universum vormen. Als schilder heeft Elsa ook een aantal schilderijen tentoongesteld als onderdeel van een groepstentoonstelling die gelijk met de boekenbeurs wordt gehouden, eveneens in het Grimaldi Forum.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230414005034/nl/

In Elsa Caselli's works, everything seems to emanate a primordial sense of ecstatic wonder towards reality and its hidden dimension, as each work is a continuous articulation of images in which expressiveness is an involving participation of the energies and tensions that distinguish it. (Photo: Business Wire)

In Elsa Caselli’s works, everything seems to emanate a primordial sense of ecstatic wonder towards reality and its hidden dimension, as each work is a continuous articulation of images in which expressiveness is an involving participation of the energies and tensions that distinguish it. (Photo: Business Wire)

Elsa Caselli: het verhaal

Elsa Caselli is in 1976 geboren. Al bij aanvang van haar carrière onderscheidde zij zich door haar vermogen om instinctief de betovering van de wereld te vatten en haar intuïtie op diverse manieren te uiten, die op zijn beurt paradijselijke universums doet ontstaan. Haar ‘dubbele’ aanwezigheid op het evenement van Monaco, dat aan zijn 12e editie toe is, staat in het licht van Caselli’s artistieke traject, dat zich specifiek tussen Frankrijk en Italië afspeelt. De activiteiten die Elsa Caselli de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, zijn tussen deze twee landen verdeeld, en dit heeft in haar werk voor een geconsolideerde, expressieve volwassenheid gezorgd. Toen ze de werken van Modigliani onder ogen kreeg, was Caselli zo getroffen dat ze besloot om zich in de eerste plaats aan schilderen te wijden. Haar academische opleiding was belangrijk, want het stelde haar in staat om te leren wat noodzakelijk is om haar talent tot uiting te brengen. Na twee jaar studeren aan de Chelsea College of Art and Design in Engeland en drie jaar aan de Academie voor Schone Kunsten in Rome en in Genua en Florenze, behaalde Elsa diploma’s en getuigschriften waarmee ze nu in de kunstwereld erkenning geniet.

Tentoonstellingen van Elsa Caselli

Sinds haar debuut in 1995 aan het Italiaanse Consulaat in Nice, werden talrijke persoonlijke tentoonstellingen op andere locaties aan de Côte d’Azur georganiseerd (Saint Paul de Vences, Beaulieu, Monaco, Saint Jean Cap Ferrat), evenals in Italië (Genua, Rome). Voor Elsa is een landschap geen fysieke ruimte maar een dimensie waarin gevoelens, percepties en gedachten geprojecteerd zijn. De aandacht voor kleurgebonden feiten en schetsen, samen met het overwicht van subjectiviteit en haar emoties, werden na verloop van tijd het uitgangspunt om de werkelijkheid te interpreteren en bepaalden haar keuze om de wereld te beschrijven, met een opzettelijk verbeeldingrijke en fabelachtige binding, typische eigenschappen van haar schilderwerk. Zoals ze zelf aangeeft: ‘Schilderen is weten hoe te vertalen wat een moment ons schenkt’. Haar kunst is gebaseerd op de rechtstreekse waarneming van een naturalistisch feit dat wordt herwerkt tot het haar diepste gevoelens uitdrukt, terwijl ze progressief afziet van het mimetisch vasthouden aan de voorstelling. In de werken van Elsa Caselli lijkt alles een primordiaal gevoel van extatische verwondering naar de werkelijkheid toe en de verborgen dimensie daarvan uit te stralen: elk werk is een voortdurende aaneenkoppeling van beelden waarin expressiviteit bestaat uit een meeslepende deelname van de energieën en spanningen die het onderscheiden. Als volwaardige kunstenares zal Caselli ook een solo tentoonstelling geven, die in de lente van 2023 verwacht wordt in het Palazzo Stella (Genua), waarna ze te zien zal zijn op een aantal Italiaanse handelsbeurzen samen met gerenomeerde kunstenaars van de internationale scène.

Voor meer informatie: e-mail: elsacaselliposta@gmail.comwww.elsacaselli.art

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

AMP MONACO
PERSAGENT: Maria BOLOGNA, ampmonaco@ampmonaco.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr