05:25 uur 11-04-2023

Helical Fusion Co., Ltd. heeft 6 miljoen dollar opgehaald aan startkapitaal

 

TOKYO–(BUSINESS WIRE)– Helical Fusion Co., Ltd. (hoofdkantoor: Chuo-ku, Tokyo; CEO: Takaya Taguchi), dat een spiraalvormige fusiereactor wil ontwikkelen, heeft geld ingezameld voor de ontwikkeling van een fusiereactor en aanverwante technologieën met SBI Investment Co., Ltd. als hoofdinvesteerder.

Helical Fusion is een fusiebedrijf met de visie “De mensheid geëvolueerd met kernfusie” en streeft ernaar het eerste bedrijf ter wereld te zijn dat kernfusie in stabiele toestand in de samenleving toepast.

Bij spiraalfusie wordt gebruik gemaakt van de spiraalmethode (een soort stellarator), die een van de meest veelbelovende methoden voor magnetische veldopsluiting is als commerciële fusiereactor en bijzonder goede prestaties levert wat betreft stabiele werking en onderhoud op lange termijn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Helical Fusion Co., Ltd.

Takaya Taguchi

TEL: +81-80-7383-3923

Mail: contact@helicalfusion.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr