16:09 uur 07-04-2023

25.000 gezondheidszorginstellingen in heel India transformeren hun gezondheidszorgsystemen om de groeiende kritieke klimaatproblemen aan te pakken

IKEA Foundation en SELCO Foundation starten samen het grootste programma ter wereld op het gebied van openbare gezondheidsinfrastructuur om gezondheidsfaciliteiten duurzaam te verbeteren met zonne-energie

  • 25.000 zorginstellingen in 12 staten in India zullen tegen 2026 van duurzame energie worden voorzien en van energie-efficiënte medische apparatuur worden voorzien.
  • Volgens het IPCC-rapport van 2023 zijn elektriciteitsproductie, gebouwen, industrie en vervoer verantwoordelijk voor bijna 80% van de wereldwijde uitstoot. Investeren in schone energie en efficiëntie is dus een van de belangrijkste oplossingen om de klimaatverandering te beperken.
  • Het initiatief, in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid en Gezinswelzijn, regering van India, staatsgezondheidsmissies en SELCO Foundation, heeft een eerste financiering van 48 miljoen euro van de IKEA Foundation ontvangen.

DELHI, India–(BUSINESS WIRE)– In 2021 noemde de WHO de klimaatverandering de grootste wereldwijde bedreiging voor de gezondheid van de 21e eeuw.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230407005015/nl/

Aerial view of Khudei Khunou Health facility in North East India (Photo: Business Wire)

Aerial view of Khudei Khunou Health facility in North East India (Photo: Business Wire)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lotika Mehta

lotika.mehta@ikeafoundation.org

Check out our twitter: @NewsNovumpr