23:13 uur 31-03-2023

AriBio Co., Ltd. presenteert biomarkergegevens voor AR1001 van de milde tot matige Fase 2-studie van de ziekte van Alzheimer op de internationale conferentie over de ziekte van Alzheimer en Parkinson en gerelateerde neurologische aandoeningen…

SAN DIEGO–(BUSINESS WIRE)–  

AriBio Co., Ltd. presenteert biomarkergegevens voor AR1001 van de milde tot matige Fase 2-studie van de ziekte van Alzheimer op de internationale conferentie over de ziekte van Alzheimer en Parkinson en gerelateerde neurologische aandoeningen (AD/PD™ 2023)

 

AriBio Co., Ltd. heeft aangekondigd dat David Greeley MD, Chief Medical Officer bij AriBio, biomarkergegevens zal presenteren van de voltooide Fase 2-studie bij patiënten met milde tot matige ziekte van Alzheimer die werden behandeld met 10 mg en 30 mg AR1001. AR1001 is een krachtige PDE5-remmer met voorlopige werkzaamheid in cognitie en preklinische effecten op remming van neuronapoptose, bevordering van neurogenese, toename van neuroplasticiteit en stimulatie van autofagie om toxische eiwitten te verwijderen.

De Fase 2-studie was een dubbelblind, gerandomiseerd, placebogecontroleerd, multicentrisch onderzoek om de veiligheid en voorlopige werkzaamheid van AR1001 gedurende 26 en 52 weken behandeling te evalueren bij patiënten met milde tot matige ziekte van Alzheimer. Voor de studie waren 210 patiënten ingeschreven in 21 onderzoekscentra in de Verenigde Staten.

Plasma verzameld van patiënten bij aanvang, week 26 en week 52 werd geanalyseerd door Quantarix met behulp van de Simoa HD-X-analysator. Betekenisvolle, statistisch significante veranderingen werden gevonden gedurende 52 weken behandeling in een post-hoc analyse, waaronder een dosisafhankelijke daling van pTau181 na 26 weken, en verdere dalingen na 52 weken behandeling. Patiënten gerandomiseerd naar behandeling met 10 en 30 mg AR1001 na 26 weken behandeling met placebo vertoonden ook vergelijkbare dalingen in pTau181. Andere plasmamarkers, waaronder NfL, GFAP en AB42/40-ratio, werden ook gemeten, maar vertoonden minimale verandering of geen statistische verschillen ten opzichte van de aanvangsniveaus.

AriBio startte in december 2022 een Fase 3-hoofdonderzoek met 30 mg AR1001, dat dagelijks moet worden toegediend aan patiënten met de ziekte van Alzheimer in een vroeg stadium of met een milde vorm. Inschrijving zal naar verwachting doorgaan tot 2024. “Deze biomarkergegevens helpen de positieve effecten te versterken die worden gezien in cognitie met de hoge dosis AR1001 in de Fase 2-studie bij milde AD-patiënten. We zullen doorgaan met het verzamelen van zowel CSF als plasma als onderdeel van de Fase 3-studie om te analyseren als ondersteunende gegevens,” verklaarde Dr. Greeley.

Over AR1001-ADP3-US01

AR1001-ADP3-US01 (NCT05531526) is een dubbelblinde, gerandomiseerde, placebogecontroleerde, multicenter Fase 3-studie om de werkzaamheid en veiligheid van AR1001 gedurende 52 weken te evalueren bij deelnemers met de ziekte van Alzheimer in een vroeg stadium. De studie heeft tot doel de werkzaamheid en veiligheid van AR1001 te beoordelen bij het vertragen van de progressie van de ziekte van Alzheimer door middel van verschillende cognitieve en functionele beoordelingen. De details van de klinische studie zijn beschikbaar op ClinicalTrials.gov.

Over AriBio

AriBio Co., Ltd. is een biofarmaceutisch bedrijf gevestigd in Zuid-Korea met kantoren in de Verenigde Staten. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling van nieuwe therapieën voor neurodegeneratieve ziekten, waaronder de ziekte van Alzheimer. Het bedrijf blijft zijn partnerschappen uitbreiden om de beste behandelingsopties en verdere vooruitgang op het gebied van geneeskunde te versnellen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

James Rock jimrock@aribiousa.com
AriBio USA Branch

Check out our twitter: @NewsNovumpr