15:35 uur 30-03-2023

Takeda kondigt kandidaten aan voor Raad van Bestuur op komende aandeelhoudersvergadering

OSAKA, Japan–(BUSINESS WIRE)– Takeda (TSE:4502/NYSE:TAK) kondigde aan dat zijn Raad van Bestuur vandaag besloot, dat het een nieuwe kandidaat voor onafhankelijke externe bestuurder zal voorstellen op de 147e gewone aandeelhoudersvergadering op 28 juni, 2023. De nieuwe kandidaat, Miki Tsusaka, zal met ingang van 28 juni toetreden tot de raad van bestuur, indien goedgekeurd door de aandeelhouders. Voorts heeft Masato Iwasaki, Representatief Directeur Algemene Zaken Japan, zijn voornemen te kennen gegeven op dezelfde dag af te treden. Alle andere huidige bestuursleden die geen lid zijn van het Audit & Toezicht Comité zullen voor herverkiezing worden voorgedragen.

“Namens de Raad van Bestuur van Takeda wil ik Masato Iwasaki bedanken voor zijn onschatbare bijdrage aan Takeda. In zijn bijna 40-jarige carrière bij Takeda heeft hij een aanzienlijke impact gehad op de ondersteuning van de transformatie van Takeda tot een wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf, terwijl hij trouw bleef aan onze waarden”, aldus Christophe Weber, afgevaardigd bestuurder, president en algemeen directeur van Takeda.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontacten

Japanse media
Jun Saito

jun.saito@takeda.com
+81 (0) 3-3278-3414

V.S. en internationale media
Megan Ostrower

megan.ostrower@takeda.com
+1 772-559-4924

Check out our twitter: @NewsNovumpr