13:11 uur 27-03-2023

Incyte maakt goedkeuring van Pemazyre® (pemigatinib) voor de behandeling van patiënten met myeloïde/lymfoïde neoplasmata (MLN’s) in Japan bekend

WILMINGTON, Delaware en TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Incyte (Nasdaq:INCY) heeft vandaag bekendgemaakt dat het Japanse Ministerie van Volksgezondheid, Arbeid en Welzijn het middel Pemazyre® (pemigatinib), een selectieve FGFR-remmer (fibroblast-groeifactorreceptor) heeft goedgekeurd voor de behandeling van myeloïde/lymfoïde neoplasmata (MLN’s) met FGFR1-fusie (ook bekend als 8p11 myeloproliferatief syndroom). MLN’s vormen een zeldzame, agressieve groep kankers die worden gekenmerkt door overproductie van myeloïde cellen, of botweefsel, die vaak snel evolueren naar acute myeloïde leukemie (AML).

“De goedkeuring van Pemazyre voor MLN’s door het ministerie is een belangrijke stap op weg naar bieden van een potentiële behandeloptie voor Japanse patiënten met deze zeldzame aandoening,” aldus dokter Lothar Finke, Ph.D., Group Vice President en General Manager van Incyte Azië.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Catalina Loveman

+1 302 498 6171

cloveman@incyte.com

Beleggers
Christine Chiou

+1 302 274 4773

cchiou@incyte.com

Cosmo PR

+81 3 5561 2915

Incyte@cosmopr.co.jp

Check out our twitter: @NewsNovumpr