14:35 uur 23-03-2023

REPLY: “Alles kan een digitaal middel worden” is het paradigma dat resulteert uit de studie ‘Digital Assets Trends’ van Reply

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– De markt voor digitale middelen groeit exponentieel. Dankzij de blockchaintechnologie en de nieuwe generatie operatoren die gebruik maken van tokenization platforms, is het mogelijk om alles wat digitaal kan worden gearchiveerd om te zetten in een digitaal middel, met erkende waarde en gevestigd eigendom. Dit blijkt uit de nieuwe Reply’s Digital Assets Trends’ studie, gebaseerd op het Reply SONAR platform. Door het analyseren van industriestudies, wetenschappelijke artikelen, octrooien, documenten en B2B-content die het afgelopen jaar zijn gepubliceerd, en het integreren van concrete ervaringen van klanten van Reply, onderzoekt de studie de belangrijkste trends met betrekking tot digitale middelen.

Tokenization is de eerste stap om reële middelen en financiële instrumenten op de blockchain te brengen, wat vooral voor die met een illiquide karakter (bv. hoogwaardige kunst, openbare infrastructuur, private aandelen) een kans is. De belangrijkste voordelen van tokens zijn de opbouw van een peer-to-peer netwerk zonder tussenpersonen dat ook dienst doet als gedecentraliseerd netwerk, end-to-end traceerbaarheid met de mogelijkheid om te allen tijde het eigendom te bewijzen, en geautomatiseerde archivering die elk aspect van naleving vereenvoudigt.

“Digitale middelen vormen nog steeds minder dan 1% van het mondiale financiële systeem, maar ze zijn al exponentieel gegroeid en zullen deze trend de komende jaren voortzetten,” reageerde Filippo Rizzante, CTO van Reply. “Vandaag ondersteunt Reply al de vraag van verschillende financiële instellingen, evenals enkele grote spelers in de gezondheidszorg, energie, mode en overheid, bij de invoering van digitale middelen die mogelijk worden gemaakt door een toenemende volwassenheid van het regelgevingskader en de intensieve werkzaamheden van centrale banken aan hun digitale valuta’s.”

De studie onderscheidt in wezen 4 macrocategorieën van opkomende digitale middelen: betalingstokens, niet-fungibele tokens (NFT’s), utility tokens en veiligheidstokens.

Betalingstokens omvatten cryptocurrencies en stablecoins. Deze munten zijn nog niet uitgegeven door overheden of andere financiële instellingen, maar worden gecontroleerd en georganiseerd op een gedecentraliseerd netwerk. Dit netwerk dient ook als veilig grootboek voor elke transactie, in afwachting van de eerste regelgeving die in 2024 van kracht wordt. De snelle en toegenomen circulatie van dit soort middelen heeft centrale banken ertoe aangezet hun digitale valuta’s te onderzoeken, namelijk de digitale valuta’s van de centrale banken, en ook de ECB is begonnen met de ontwikkeling van proefprojecten voor een digitale euro.

Niet-funguleerbare tokens zijn een digitale representatie van reële middelen of native digitale middelen die in virtuele werelden kunnen worden verzameld of gebruikt. NFT’s vinden toepassing in verschillende sectoren, waaronder vermogensbeheer en de kunstmarkt. Zij zijn momenteel niet onderworpen aan enige regelgeving en vinden het grootste potentieel in de metaverse.

Utility tokens stellen de gebruiker in staat een actie uit te voeren op een specifieke blockchain of gedecentraliseerde toepassing. Ze zijn vooral populair geweest voor zogenaamde initial coin offerings (ICO’s), maar tegenwoordig worden ze vooral gebruikt om diensten en digitale producten in vooraf bepaalde ecosystemen, zoals die van cloud of online gaming, in te wisselen.

Veiligheidstokens zijn een digitale weergave van een traditioneel financieel instrument (aandelen, obligaties en derivaten). Als digitale middelen bieden ze extra voordelen, waaronder meer flexibiliteit in het creatie- en distributieproces voor kmo’s en startups. Naast de bestaande veiligheidstokens die de Europese Investeringsbank heeft gelanceerd, heeft het Reply SONAR-platform een groeiende belangstelling vastgesteld voor de tokenisering van koolstofkredieten, die als blockchaintechnologie een typisch ondoorzichtige en inefficiënte markt betreffen. Dit zou een revolutie kunnen betekenen voor de monetaire kant van de levenscyclus van een koolstofcompensatie door de tokenisering van de credits.

De ‘Digital Assets Trends’ studie kan hier worden gedownload.

Deze studie maakt deel uit van de reeks “Reply Trend SONAR”, die ook Digital Experience Trends 2023’, ‘Metaverse: the potential beyond the hype’, en ‘Sustainability Trends’ bevat.

Reply

Reply [EXM, STAR: REY] is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Als netwerk van zeer gespecialiseerde bedrijven definieert en ontwikkelt Reply bedrijfsmodellen die mogelijk worden gemaakt door de nieuwe modellen van AI, big data, cloud computing, digitale media en internet of things. Reply levert advies, systeemintegratie en digitale diensten aan organisaties in de telecom en media; industrie en diensten; banken en verzekeringen; en publieke sectoren. www.reply.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media contactpersonen:

Reply
Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com
Tel. +390117711594

Aaron Miani

a.miani@reply.com
Tel. +442077306000

Check out our twitter: @NewsNovumpr