13:03 uur 22-03-2023

Het Europese project voor circulaire economie TREASoURcE installeert stationaire batterijsystemen voor energieopslag op twee demosites in Noorwegen en Finland

HELSINKI–(BUSINESS WIRE)– Als onderdeel van het vierjarige circulaire economieproject TREASoURcE, wordt in de zomer van 2023 op twee demosites in Noorwegen en Finland een stationair batterij-energieopslagsysteem (BESS) in gebruik genomen, dat met gebruikte batterijen van elektrische voertuigen is gebouwd. De demonstraties zijn bedoeld om meer kennis op te doen over de tweede levensduur en de functionaliteit van de batterijen en hoe stationaire batterijen kunnen worden gebruikt om de vraag naar elektriciteit in evenwicht te brengen. Het beoogde resultaat is de marktintroductie van deze technologie te versnellen.

De geselecteerde demosites zijn Rudskogen Motorsports Centre in Viken, Noorwegen, en het gemeentelijke Lempäälä House in Lempäälä, Finland.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Meer informatie:

Mathias Winther Thorsen, Ingenieur batterijsystemen, ECO STOR AS

mathias.thorsen@eco-stor.no, +47 91395282

Fride Vullum-Bruer, Senior onderzoeker, SINTEF Energy

fride.vullum.bruer@sintef.no, +47 98667654

Check out our twitter: @NewsNovumpr