18:25 uur 21-03-2023

Visa definieert nieuw tijdperk van hoe geld in het buitenland reist

Grensoverschrijdend geldverkeer kan gefragmenteerd, traag en inefficiënt zijn; uit nieuw onderzoek van Visa blijkt dat consumenten de toekomst digitaal zien

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Overmakingen zijn niet alleen een levensader voor miljoenen migrerende werknemers en hun gezinnen, ze zijn ook van vitaal belang voor de welvaart van veel ontwikkelingseconomieën over de hele wereld. Aangezien de wereldwijde overmakingen nieuwe records blijven behalen1, wendt 53% van de ondervraagde consumenten zich tot digitale apps om wereldwijd geld te versturen en te ontvangen.

Visa onthulde vandaag zijn “Money Travels: 2023 Digital Remittances Adoption” een onderzoek onder meer dan 14.000 consumenten in tien landen, waaruit blijkt dat digitale geldovermakingen snel de populairste manier worden om internationaal geld over te maken, vergeleken met een bezoek aan een fysieke bank of filiaal (34%); het versturen van contant geld, cheques of postwissels (12%); of het geven van geld aan een andere persoon die naar zijn thuisland reist (11%).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

(650) 418-0352

Tierney Deggelman

tdeggelm@visa.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr