22:09 uur 15-03-2023

Vaultree lanceert softwareontwikkelingskit, waardoor schaalbare versleuteling voor data in beweging algemeen beschikbaar wordt voor alle ondernemingen

Deze unieke volledig functionele toolkit voor versleuteling voor data in beweging zal de beveiliging van bedrijven transformeren

CORK, Ierland–(BUSINESS WIRE)– In 2022 vonden meer dan 4.100 openbaargemaakte datalekken plaats, waarbij ongeveer 22 miljard bestanden zijn gelekt. De meeste hiervan waren niet versleuteld. Vaultree, de leider op het gebied van versleuteling voor data in beweging (Data-In-Use Encryption), heeft vandaag de algemene beschikbaarheid aangekondigd van een softwareontwikkelingskit (SDK), de eerste in zijn soort, om aan deze enorme behoefte te voldoen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230315005365/nl/

Vaultree's first-of-its-kind Fully Functional Data-In-Use Encryption toolkit will transform enterprise security. (Graphic: Business Wire)

Vaultree’s first-of-its-kind Fully Functional Data-In-Use Encryption toolkit will transform enterprise security. (Graphic: Business Wire)

Mogelijk gemaakt door een reeks grote cryptografische doorbraken van het Vaultree-team, is de SDK een gebruikersvriendelijke, eenvoudig te integreren en gemakkelijk te gebruiken volledig schaalbare oplossing waarmee organisaties kunnen profiteren van volledig functionele versleuteling voor data in beweging. Hiermee is de verwerking van volledig versleutelde gegevens mogelijk zonder ontsleuteling aan de serverzijde of complexe tussenpersonen en merkbare vertragingen bij de gegevensverwerking.

Vaultree ontwikkelde de oplossing om de problemen aan te pakken die gepaard gaan met het op grote schaal verwerken van volledig versleutelde gegevens, zodat bedrijven niet langer beveiliging hoeven op te offeren voor prestaties en hun gegevens te allen tijde veilig kunnen houden met ongeëvenaarde eenvoud en uitzonderlijke verwerkingssnelheden voor versleutelde gegevens. Bedrijven kunnen hun tech stack, database, code en SQL-syntaxis behouden, de regels volgen en werken zonder merkbare veranderingen, met als bijkomend voordeel dat ze volledig versleuteld en op schaal zijn. De SDK van Vaultree biedt bescherming, inclusief naleving, beveiliging en effectiviteit. Dus in het geval van een lek zullen bedrijven, in plaats van hun excuses aan te bieden voor de massale blootstelling van gevoelige gegevens, klanten kunnen informeren dat hoewel hun gegevens zijn gecompromitteerd, deze versleuteld zijn. Dit betekent dat ze worden beschermd door codering, een ongeëvenaarde mate van beveiliging.

Deze beschermingslaag maakt het leven van CISO’s ook gemakkelijker door een van de moeilijkste uitdagingen op het gebied van cyberbeveiliging op te lossen: standvastige gegevensversleuteling, zelfs in het geval van een lek, met ‘s werelds eerste volledig functionele oplossing voor versleuteling voor data die in beweging zijn. Versleutelingstechnologieën waren tot nu toe niet in staat om versleutelde gegevens te verwerken en deze te ontsleutelen tot platte tekst voor verwerking; daarom hadden ze een impact op de algehele gegevensbeveiliging van organisaties en waren de gegevens daarvan direct beschikbaar voor cybercriminelen. De versleutelingsoplossing van Vaultree is slimmer, sneller, eenvoudiger en efficiënter dan al het andere dat op de markt te krijgen is. De oplossing is echt zero-trust en stelt gebruikers in staat om met volledig versleutelde gegevens te werken zonder sleutelopenbaarmaking of ontsleuteling aan de serverzijde. Versleuteling voor data in beweging houdt gegevens te allen tijde versleuteld, zelfs tijdens de verwerking. Als bijkomend voordeel zijn er geen tussenpersonen, wat zich vertaalt in een ontbrekende leercurve en geen overheadkosten bij implementatie, waardoor de acceptatie naadloos verloopt.

Eenvoud van integratie en gebruik is nog een kritische onderscheidende factor van de SDK-versleutelingsoplossing van Vaultree. Er is geen cryptograaf voor nodig, er zijn geen tussenpersonen (zoals API’s, proxy’s of plug-ins) en geen wijzigingen van de gegevensarchitectuur of van de code of SQL-syntaxis. Dit opmerkelijke aanpassingsvermogen heeft het product tot een drijvende kracht in de markt gemaakt.

“De pioniersoplossing van Vaultree is de eerste in zijn soort en zal het versleutelingslandschap zoals wij dat kennen veranderen. Gegevensbeveiliging is niet alleen een van de actuele onderwerpen van dit moment, maar ook het onderwerp van morgen. Vaultree leidt de weg naar een veiligere toekomst,” aldus Rinki Sethi, lid van de uitvoerende Raad van Bestuur van Vaulttree.

De SDK-versleutelingsoplossing van Vaultree pakt de nadelen van zowel conventionele als moderne versleutelingsmethoden aan met een verscheidenheid aan functies, waaronder:

  • Benadering van de verwerkingssnelheid van platte tekst, zelfs op schaal
  • Sleutels bevinden zich bij de klant
  • End-to-end versleuteld bij beweging, alleen ontsleuteld aan de klantzijde
  • Geen wijzigingen in stack, SQL-syntaxis, datastructuur, architectuur en netwerktopologie
  • Complexe verwerking van volledige-tekstzoekopdrachten tot berekeningen op gerandomiseerde versleutelde gegevens
  • Prestaties en schaalbaarheid op ondernemingsniveau
  • Geen speciale hardware nodig

Toppresterende verwerking op volledig versleutelde gegevens stelt ondernemingen in staat om op te schalen naar miljarden datasets terwijl gegevens worden verwerkt met snelheden die vergelijkbaar zijn met de verwerking van niet-versleutelde data. Ondernemingen die grote hoeveelheden gevoelige gegevens verwerken, waaronder die in de sectoren financiële dienstverlening, gezondheidszorg, farmaceutica, verzekeringen, detailhandel, telecom en energie, zullen het enorme economische, cyber-, juridische, reputatie- en zakelijke risico van een datalek in platte tekst kunnen beperken – omdat de gegevens versleuteld zijn.

“Inbreuken of lekken zullen blijven plaatsvinden, ongeacht hoeveel tools er in de eerste verdedigingslinie zijn, maar de tweede verdedigingslinie – versleuteling – wordt al tientallen jaren verwaarloosd omdat data nog steeds moeten worden ontsleuteld om ermee te kunnen werken. De enige manier om vooruit te komen is een aanpak waarbij altijd versleuteld wordt,” aldus Tilo Weigandt, medeoprichter en COO van Vaulttree.

Naast andere ontwikkelingen is Vaultree de eerste en enige leverancier van versleutelingsoplossingen (voor data in beweging) die samenwerkt met Google’s AlloyDB voor PostgreSQL, waarmee een nieuw tijdperk wordt ingeluid met een volledig functionele versleutelingsoplossing in de cloud. Om het gebruik van zijn revolutionaire oplossing voor gegevensbescherming verder uit te breiden, is Vaultree ook een partnerschap aangegaan met Qrypt. De samenwerking maakt gebruik van het vermogen van Qrypt om onafhankelijk identieke symmetrische sleutels op meerdere eindpunten en kwantumveilige, toekomstveilige eenmalige padversleuteling te genereren in combinatie met Vaulttree’s volledig functionele versleuteling voor data in beweging om snelle, toekomstbestendige gegevensverwerking mogelijk te maken in een cloud-first wereld.

“Zoals het er nu uitziet, zijn we wereldwijd het enige bedrijf met de capaciteit en innovatie waar we over beschikken. We gaan het komende jaar aanzienlijk groeien door organisaties in staat te stellen gebruik te maken van onze versleutelingstechnologie voor data in beweging. We richten ons sterk op het snel op de markt brengen van dit product, waarbij onze doelmarkten Noord-Amerika en Europa zijn,” verklaarde Ryan Lasmaili, medeoprichter en CEO van Vaultree.

Over Vaultree

Vaultree heeft ‘s werelds eerste volledig functionele versleutelingsoplossing voor data in beweging ontwikkeld die het fundamentele beveiligingsprobleem in de branche oplost: standvastige gegevensversleuteling, zelfs in het geval van een lek. Vaultree stelt ondernemingen, waaronder die in de sectoren financiële dienstverlening en gezondheidszorg/farmaceutica, in staat om de grote financiële, cyber-, juridische, reputatie- en zakelijke risico’s van een datalek in platte tekst te beperken. Met Vaulttree kunnen organisaties alomtegenwoordige data op grote schaal verwerken, doorzoeken en berekenen zonder ooit coderingssleutels te overhandigen of aan de serverzijde te ontsleutelen. Als er een lek optreedt, blijft de versleuteling voor data in beweging van Vaultree overeind, waardoor de gegevens onbruikbaar worden voor kwaadwillenden. Het integreren van Vaultree in bestaande databasetechnologieën is naadloos en vereist geen technologie- of platformveranderingen. Vaulttree is een particulier bedrijf gevestigd in Ierland en de VS. Ga voor meer informatie naar www.vaultree.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Matt Culbertson

prforvaultree@bospar.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr