10:56 uur 15-03-2023

SiFive voegt zich bij de OpenMP® standaard

32 leveranciers en onderzoeksorganisaties werken nu samen om een standaard parallel programmeermodel te ontwikkelen

BEAVERTON, Ore.–(BUSINESS WIRE)– SiFive voegt zich bij de OpenMP Architecture Review Board (ARB), een groep van toonaangevende hardwareleveranciers, softwareleveranciers en onderzoeksorganisaties, voor het creëren van de standaard voor het meest populaire parallelle programmeermodel met gedeeld geheugen dat momenteel in gebruik is.

SiFive is het krachtige platformbedrijf voor geïntegreerde systemen dat toonaangevend is op het gebied van RISC-V en superieure, krachtige rekendichtheid levert voor moderne workloads. Met SiFive kunnen klanten vol vertrouwen innovatie en differentiatie in hun technologie, hun producten en hun bedrijf maximaliseren. Ze kunnen SiFive-oplossingen gebruiken voor elk technologiesegment, van geïntegreerde systemen tot AI en machine learning, automobielsector, datacenters, mobiel en consumenten.

“Open standaarden zorgen voor flexibiliteit, samenwerking en innovatie en SiFive is verheugd zich te voegen bij de OpenMP ARB en deze waardevolle inspanning te ondersteunen,” aldus Alice Chan, VP Software van SiFive.

“Sterk OpenMP-lidmaatschap en voortdurende groei helpen ons bij het uitbreiden van het OpenMP-programmeermodel naar het gebied van geïntegreerde systemen,” verklaarde Michael Klemm, CEO van OpenMP. “We zijn verheugd om SiFive te verwelkomen als lid van OpenMP.”

U bent van harte welkom om onze blog over geïntegreerde systemen en de OpenMP API te lezen.

Over OpenMP

De missie van de OpenMP ARB is om op richtlijnen gebaseerde, meertalige parallelliteit op hoog niveau te standaardiseren die performant, productief en draagbaar is. De OpenMP API, gezamenlijk gedefinieerd door een groep van grote leveranciers van computerhardware en -software, is een draagbaar, schaalbaar model dat parallelle programmeurs voorziet van een eenvoudige en flexibele interface voor het ontwikkelen van parallelle toepassingen voor platforms variërend van geïntegreerde systemen en versnellingsapparaten tot multikernsystemen en systemen met gedeeld geheugen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenMP ARB

Matthijs van Waveren,

info@openmp.org

Check out our twitter: @NewsNovumpr