17:54 uur 15-03-2023

LumiThera kondigt een aanhoudende verbetering van het gezichtsvermogen gedurende 24 maanden aan bij personen met droge leeftijdsgebonden maculadegeneratie, op basis van gegevens uit de klinische LIGHTSITE III-studie in de VS

SEATTLE–(BUSINESS WIRE)– LumiThera Inc., een medisch bedrijf dat fotobiomodulatie (PBM) aanbiedt voor de behandeling van oogschade en -ziekten, kondigde vandaag de 24-maands gegevens aan van haar LIGHTSITE III, een multicentrum klinisch onderzoek dat een duurzame verbetering van het gezichtsvermogen aantoont bij droge leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD)-proefpersonen die behandeld worden met het Valeda® Light Delivery System.

LIGHTSITE III, een prospectief, dubbel gemaskeerd, gerandomiseerd, multi-centrum klinisch onderzoek, werd uitgevoerd in tien toonaangevende Amerikaanse retinale centra en nam 100 proefpersonen met vroege tot gemiddelde droge AMD aan. De ogen werden elke vier maanden behandeld met het Valeda-systeem.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Allison Dabney

adabney@lumithera.com
Senior Directeur, Marketing

Check out our twitter: @NewsNovumpr