22:08 uur 23-02-2023

Internationale Scheepvaartkamer: Scheepvaartgemeenschap roept VN op dringend zeevarenden te evacueren die vastzitten in Oekraïense havens

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– De belangrijkste maritieme organisaties en bedrijven ter wereld hebben een open brief waarin de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, wordt opgeroepen dringend voorrang te geven aan de evacuatie van 331 zeelieden en 62 schepen die nog steeds vastzitten in Oekraïense havens.

De 34 ondertekenaars, waaronder de Internationale Scheepvaartkamer, NKY Line, de Unie van Griekse Reders, Danish Shipping en liefdadigheidsinstellingen voor zeelieden, noemden de situatie een “onaanvaardbaar levensgevaar”.

In februari 2022 lagen 112 schepen met meer dan 2.000 zeelieden aangemeerd in Oekraïense havens aan de Zwarte Zee en de Zee van Azov.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Katerina Dimitropoulos, communicatiemanager, ICS

katerina.dimitropoulos@ics-shipping.org / +44 7494 363434

Check out our twitter: @NewsNovumpr