23:33 uur 22-02-2023

Signifier Medical Technologies bereikt een bredere patiëntenpopulatie met FDA goedkeuring om tandheelkundige contra-indicaties voor eXciteOSA te verwijderen

BOSTON & LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Signifier Medical Technologies LLC (“Signifier” of de “Onderneming”), een in Boston gevestigd medisch technologiebedrijf, kondigt aan de ze de goedkeuring van de FDA hebben gekregen om tandheelkundige contra-indicaties voor eXciteOSA te schrappen. Dit opent de deur voor artsen en andere zorgverleners om eXciteOSA op grotere schaal voor te schrijven.

Op basis van een door Signifier Medical uitgevoerd observationeel onderzoek toonden de gegevens geen significant verschil aan in het optreden van eXciteOSA-bijwerkingen tussen mensen met intraoraal metaal en mensen zonder intraoraal metaal. Als gevolg van deze bevindingen heeft de FDA goedgekeurd dat tijdelijke of permanente metalen implantaten, tandbeugels en intraorale metalen prothesen, restauraties en hulpmiddelen niet langer als contra-indicaties gelden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:

Jay Cranston

Signifier Medical Technologies Inc

jay.c@signifiermedical.com

Investeerders en partners:

Ekin Sezgen

Signifier Medical Technologies Inc

ekin.s@signifiermedical.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr