11:03 uur 22-02-2023

Dexcom demonstreert nauwkeurigheid, eenvoud en connectiviteit van zijn CGM-portfolio op ATTD-conferentie terwijl toegang tot CGM zich wereldwijd uitbreidt

  • Portfolio omvat Dexcom G7, Dexcom ONE en Dexcom G6 en biedt de krachtigste, gebruiksvriendelijkste, verbonden en gedekte CGM-opties voor mensen met diabetes over de hele wereld.
  • Het portfolio is gebaseerd op de ongeëvenaarde nauwkeurigheid van Dexcom CGM1 ondersteund door meer door vakgenoten beoordeeld onderzoek dan enig ander CGM-systeem op de markt.
  • ATTD-conferentiesymposia, -posters en -presentaties blijven bevestigen dat het gebruik van Dexcom CGM centraal staat voor optimaal diabetesbeheer in vergelijking met vingerprikken en intermitterend gescande CGM.

SAN DIEGO–(BUSINESS WIRE)– DexCom, Inc. (NASDAQ: DXCM), de wereldleider op het gebied van real-time continue glucosemonitoring (CGM) voor mensen met diabetes, zal de kracht van zijn CGM-portfolio demonstreren en nieuw klinisch praktijkbewijs onthullen dat de effectiviteit van Dexcom CGM blijft aantonen op de 16e International Conference on Advanced Technologies and Treatments for Diabetes, gehouden op 22 t/m 25 februari 2023 in Berlijn.

“Vorig jaar hebben we op ATTD voor het eerst ons uitgebreide portfolio van Dexcom CGM-systemen geïntroduceerd,” aldus Jake Leach, executive vice president en chief operating officer van Dexcom. “Bijna een jaar later zijn we verheugd te kunnen melden dat Dexcom G7 al beschikbaar is in acht landen, dat Dexcom ONE een belangrijke rol heeft gespeeld bij het uitbreiden van de CGM-dekking voor nog eens miljoenen mensen met diabetes en dat Dexcom G6 nog steeds industrieleidend is op het gebied van connectiviteit met geautomatiseerde insulinetoedieningssystemen en digitale gezondheidsapps.”

Dexcom G7, de krachtigste en eenvoudigste CGM, is nu beschikbaar in de Verenigde Staten, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Oostenrijk, Hongkong, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika, met extra lanceringen gepland in 2023. Feedback van de eerste Dexcom G7-gebruikers was buitengewoon positief, met consistente lof voor de 60% kleinere wearable,* de kortste opwarmperiode op de markt en de aantrekkelijkere en gebruiksvriendelijkere mobiele app. Bovendien vond 97% van de eerste ondervraagde gebruikers de Dexcom G7 gebruiksvriendelijk.2

Dexcom ONE helpt de toegang tot CGM wereldwijd uit te breiden door een eenvoudige en nauwkeurige‡,3 optie te bieden die voldoet aan de uiteenlopende behoeften van klanten, clinici en betalers over de hele wereld. Dit was een belangrijk onderdeel van de wereldwijde toegangsinitiatieven van het bedrijf, die de terugbetaalde dekking voor Dexcom CGM buiten de VS met meer dan 3,5 miljoen levens in de afgelopen 18 maanden hebben uitgebreid. Van Spanje tot Estland en het VK, steeds meer mensen met diabetes krijgen toegang tot real-time CGM naarmate Dexcom ONE in steeds meer markten wordt gelanceerd.

Dexcom G6 is het meest verbonden CGM-systeem ter wereld,4 met honderdduizenden gebruikers die nu verbonden zijn met insulinepompen, -pennen en digitale gezondheids-apps.§ Het ecosysteem van Dexcom zorgt voor meer keuze voor klanten door middel van partnerschappen met meerdere geautomatiseerde insulinetoedieningssystemen en een API-infrastructuur die connectiviteit mogelijk maakt met verschillende digitale gezondheidspartners, zoals Garmin, Sugarmate, Glooko en Happy Bob. Het connectiviteitsplatform van het bedrijf helpt diabetesbeheer gemakkelijker dan ooit te maken voor gebruikers van Dexcom G6.

Bovendien blijft nieuw klinisch praktijkbewijs bevestigen dat het gebruik van Dexcom CGM centraal staat voor optimaal diabetesbeheer, terwijl het helpt om de toegang tot en het gebruik van CGM in nieuwe populaties uit te breiden. Enkele van de meest recente bewijzen die de effectiviteit van Dexcom CGM aantonen, zullen worden benadrukt op posters, presentaties en tijdens de Dexcom Symposia op ATTD.

Overzicht van Dexcom Symposia

Dexcom blijft toonaangevend op het gebied van CGM-technologie in het hele diabetesspectrum
Donderdag 23 februari 2023, 15:00 – 16:30 uur CET, in plenaire zaal A6

Gemodereerd door Daniel Chernavvsky, MD

  • Dit voorlichtingsprogramma zal zich richten op Dexcom CGM en het gebruik ervan bij zowel type 1- als type 2-diabetespatiënten. Ervaringen uit de echte wereld en correlatieresultaten van Dexcom G7 en zijn unieke kenmerken zullen worden gedeeld, evenals een inleiding tot de nieuwe 2GO-CGM-studie, gericht op het gebruik van Dexcom CGM-gebruik bij intensieve en niet-intensieve met insuline behandelde type 2-patiënten. Ten slotte zullen het Dexcom-TypeZero AID-algoritme van de volgende generatie en de eerste studieresultaten bij mensen worden gepresenteerd.

Dexcom CGM: de zorg voor type 2-diabetes transformeren
Vrijdag 24 februari 2023, 08:00 – 08:50 uur CET, in hal A3

Gemodereerd door Noriko Kodani, MD, PhD

  • Dit programma bespreekt onlangs bijgewerkte klinische praktijkrichtlijnen over het gebruik van rtCGM bij de behandeling van type 2-diabetes. Er zal een presentatie zijn met nieuwe gegevens over het gebruik van rtCGM in een vroeg stadium van de zorg voor type 2-diabetes. Daarnaast zal er worden onderzocht wat de verbetering van de toegang voor mensen met type 2-diabetes, op minder intensieve insulineregimes, zal betekenen voor het gebruik en de acceptatie van rtCGM in de klinische praktijk. Ten slotte zal er worden gekeken naar manieren om de beoordeling van CGM-gegevens te vereenvoudigen, met name voor type 2-diabetes, en naar stappen die zijn genomen om Dexcom Clarity-gegevens te integreren in elektronische medische dossiers voor efficiëntere klinische workflows.

Vooruitstrevend: intramuraal gebruik van Dexcom G6 en geautomatiseerde insulinetoedieningssystemen
Vrijdag 24 februari 2023, 16:40 – 18:00 uur CET, in hal A5

Gemodereerd door Erin Cobry, MD

  • De opkomst van diabetestechnologie in het ziekenhuis heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de glykemische behandeling en de zorgstandaard te veranderen. In deze sessie komen de deelnemers erachter hoe deze technologieën de mogelijkheden in verschillende patiëntenpopulaties en ziekenhuisomgevingen bevorderen. Het gewaardeerde panel bespreekt de voortzetting van Dexcom rtCGM na ziekenhuisopname en een bijbehorende nauwkeurigheidsanalyse bij de pediatrische populatie, het behoud van de capaciteit van de intensive care-afdeling door de Dexcom G6 te gebruiken in een stepdown-afdeling voor patiënten die zijn opgenomen met diabetische ketoacidose, de haalbaarheid van een geautomatiseerd insulinetoedieningssysteem bij patiënten met type 1- of type 2-diabetes op een medische chirurgie-afdeling, en perioperatief gebruik van insulinetoediening met volledig gesloten lus.

Ga naar https://attd.kenes.com/ voor meer informatie over deze presentaties en om u te registreren om de conferentie virtueel bij te wonen.

Over DexCom, Inc.

DexCom, Inc. stelt mensen in staat om real-time controle over hun gezondheid te krijgen door middel van innovatieve systemen voor continue glucosemonitoring (CGM). Het hoofdkantoor is gevestigd in San Diego, Californië, en met vestigingen in heel Europa en geselecteerde delen van Azië/Oceanië, heeft Dexcom zich ontpopt als een leider op het gebied van diabeteszorgtechnologie. Door te luisteren naar de behoeften van gebruikers, zorgverleners en leveranciers, werkt Dexcom aan het vereenvoudigen en verbeteren van diabetesbeheer over de hele wereld. Ga voor meer informatie over Dexcom naar https://www.dexcom.com/en-us/about-dexcom.

*Vergeleken met een Dexcom CGM-systeem van de vorige generatie.

Dexcom G7 kan binnen 30 minuten opwarmen, terwijl andere CGM-merken tot een uur of langer nodig hebben.

Resultaten verkregen met onderzoek naar Dexcom G6, dat dezelfde applicator en sensor (en algoritme) gebruikt als Dexcom ONE.

§Ga voor meer informatie over de integratie van insulinepompen en compatibiliteit met Dexcom CGM-systemen naar dexcom.com/integrate.

1 Gebruikershandleidingen voor het Dexcom G7-, Dexcom G6- en Dexcom ONE-CGM-systeem.

2 Dexcom, gegevens in ons bestand, 2021.

3 Shah V et al. Diabetes Technol Ther. 2018;20(6):428-433.

4 Dexcom, gegevens in ons bestand, 2022.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media
James McIntosh

619-884-2118

james.mcintosh@dexcom.com

Contactpersoon voor beleggers
Sean Christensen

858-203-6657

sean.christensen@dexcom.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr