06:05 uur 09-02-2023

Takeda voltooit de overname van het TYK2-programma van Nimbus Therapeutics

OSAKA, Japan en CAMBRIDGE, Massachusetts–(BUSINESS WIRE)– Takeda (TSE:4502/NYSE:TAK) heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf op 8 februari 2023 (EST) de overname van alle aandelen van Nimbus Lakshmi, Inc. (“Lakshmi”) van Nimbus Therapeutics, LLC (“Nimbus”) heeft voltooid, zoals uiteengezet in de aandelenverkoopovereenkomst. De voltooiing kon plaatsvinden nadat de transactie was goedgekeurd door de Amerikaanse Federal Trade Commission en aan alle andere sluitingsvoorwaarden was voldaan. De overeenkomst werd aangekondigd op 13 december 2022: “Takeda verwerft 100% eigendom van het TYK2-programma van Nimbus Therapeutics”.

Na de afronding van deze transactie heeft Takeda nu het eigendom verworven van TAK-279, voorheen bekend bij Nimbus als NDI-034858. De fase 2b-gegevens worden gepresenteerd in het vierde kwartaal van fiscaal jaar 2022 en het Fase 3-onderzoek onder psoriasispatiënten zal naar verwachting van start gaan in 2023. TAK-279 heeft de potentie om ook bij psoriasis de beste werkzaamheid, de hoogste veiligheid en het grootste gebruiksgemak in zijn klasse te laten zien, net als bij diverse andere immuungemedieerde ziekten, waaronder inflammatoire darmaandoeningen, artritis psoriatica en systemische lupus erythematosus.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Investor Relations
Christopher O’Reilly

christopher.oreilly@takeda.com
+81 (0) 3-3278-2543

Media Relations
VS en internationaal
Megan Ostrower

Megan.ostrower@takeda.com
+1 (772) 559-4924

Japan
Jun Saito

Jun.saito@takeda.com
+81 (0) 3-3278-2325

Check out our twitter: @NewsNovumpr