09:18 uur 07-02-2023

ERMA ondersteunt Norge Mining bij het verwerven van middelen voor verantwoorde inkoop van cruciale mineralen in Noorwegen om de autonomie van de EU op het gebied van kritieke grondstoffen veilig te stellen

Deze stap volgt op de bekendmaking van Norge Mining in 2021 van de ontdekking van meer dan 70 miljard ton fosfaatgesteente in het zuidwesten van Noorwegen waarin fosfaat, titanium en vanadium zijn aangetroffen in een van de belangrijkste bronnen van de kritieke grondstoffen in de EU.

BERLIJN–(BUSINESS WIRE)– De Europese grondstoffenalliantie (ERMA) is verheugd bekend te maken dat de alliantie het in Noorwegen gevestigde zusterbedrijf van Norge Mining, Norge Mineraler AS, gaat ondersteunen bij de exploratie en productie van vanadium, fosfaat en het daaruit gewonnen fosfor en titanium in Noorwegen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Vanessa Lorenz, Hoofd Communicatie

EIT RawMaterials

E: vanessa.lorenz@eitrawmaterials.eu
M: + 49 174 2714312

Mark Court, Media

Buchanan

E: markc@buchanan.uk.com
M: +44 20 7466 5125

John Vergopoulos

Norge Mining Ltd.

E: jv@norgemining.com
M: +44 7951 967459

Check out our twitter: @NewsNovumpr