12:21 uur 02-02-2023

Dr. Abdulla Al Mandous is de officiële kandidaat van de VAE voor het WMO-voorzitterschap

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van de VAE (MoFAIC) heeft Zijne Excellentie Dr. Abdulla Al Mandous, de directeur-generaal van het National Center of Meteorology (NCM), benoemd tot de officiële kandidaat van de VAE voor het voorzitterschap van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO). Dr. Al Mandous is momenteel de permanente vertegenwoordiger van de VAE bij de WMO en voorzitter van het Regionale Verband II (Azië) van de WMO.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230201005583/nl/

His Excellency Dr. Abdulla Al Mandous, the Director General of the National Center of Meteorology (NCM) (Photo: AETOSWire)

His Excellency Dr. Abdulla Al Mandous, the Director General of the National Center of Meteorology (NCM) (Photo: AETOSWire)

Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Met meer dan 30 jaar ervaring in meteorologie en klimaatwetenschap is Dr. Al Mandous bekend bij de wereldwijde weer- en klimaatgemeenschap en hij werd in april 2021 door de WMO benoemd tot lid van het Expertteam over Weermodificatie.

Dr. Abdulla Al Mandous zei: “De officiële aankondiging van de VAE ter ondersteuning van mijn WMO-voorzitterkandidaatschap herhaalt het belang dat het land hecht aan meteorologie, weer, klimaat en aanverwante water- en milieukwesties. Het is een topprioriteit voor de VAE om ervoor te zorgen dat ze haar expertise en menselijk kapitaal bundelt met andere nationale en wereldwijde organisaties om de ontwikkeling van uitgebreide vroegtijdige waarschuwingssystemen te versnellen om levens te beschermen tegen de gevolgen van natuurrampen.”

Shaima Mohammed Al Ali, directeur van Internationale Organisaties bij MoFAIC, zei: “In een tijd waarin de wereld wordt geconfronteerd met meerdere uitdagingen als gevolg van klimaatverandering en het aanstaande voorzitterschap van de VAE in COP 28 in november 2023, is de kandidatuur van Dr. Abdulla Al Mandous voor het WMO-voorzitterschap juist nu een goede beslissing van de VAE, gezien zijn ervaring en prestaties in het leiden van verschillende nationale, regionale en internationale meteorologische entiteiten. Hij is de juiste keuze om de WMO naar de toekomst te leiden om ervoor te zorgen dat de organisatie een vitale rol blijft spelen bij het ondersteunen van de duurzame ontwikkeling van landen over de hele wereld.”

Als de officiële vertegenwoordiger van de VAE voor het WMO-voorzitterschap zal Dr. Al Mandous proberen een internationaal gecoördineerde actie te versnellen voor het vervullen van de oproep van de secretaris-generaal van de VN dat “elke persoon op aarde in de komende vijf jaar wordt beschermd door vroegewaarschuwingssystemen”. Zijn vijfpijlerbenadering richt zich op het ondersteunen van de rol van de voorzitters en permanente vertegenwoordigers van Regionale Verbanden, het realiseren van ‘Vroege waarschuwingen voor iedereen’, het bevorderen van het onderzoek naar klimaatberekeningen met hoge resolutie, de erkenning van WMO door de wereldwijde gemeenschap en het nemen van proactieve stappen in onderzoek naar waterveiligheid en hernieuwbare energie.

*Bron: AETOSWire

Contacts

Salam Shehady, 00971553584520

sshehady@apcoworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr