12:10 uur 30-01-2023

DEUTZ AG: DEUTZ gaat samenwerking aan met Daimler Truck voor het ontwikkelen en op de markt brengen van motoren voor middelzware en zware toepassingen

  • DEUTZ zet een belangrijke stap in de verdere uitbreiding van zijn moderne activiteiten op het gebied van verbrandingsmotoren.
  • Daimler Truck zal een belang van 4,19 procent in DEUTZ AG nemen en daarmee een grote aandeelhouder worden.

KEULEN, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– De uitgevende instelling is als enige verantwoordelijk voor de inhoud van deze aankondiging.

Vandaag hebben DEUTZ AG (DEUTZ) en Daimler Truck AG (Daimler Truck) overeenkomsten ondertekend waardoor DEUTZ tegen het einde van het decennium toegang krijgt tot motoren van Daimler. Deze omvatten zowel motoren voor middelzware toepassingen (Daimler Truck MDEG-serie), die geschikt zijn voor gebruik in toepassingen zoals bouwmachines, als motoren voor zware toepassingen (Daimler Truck HDEP-serie), die kunnen worden gebruikt om bijvoorbeeld zware landbouwmachines aan te drijven.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

DEUTZ AG

Christian Ludwig

Senior Vicepresident Communicatie & Investeerdersbetrekkingen

Tel: +49 (0)221 822 3600

E-mail: Christian.Ludwig@deutz.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr