09:00 uur 30-01-2023

Bespaar geld tijdens je zonvakantie: kostenbesparend overwinteren in Egypte

CAÏRO–(BUSINESS WIRE)– Zonvakanties zijn altijd populair geweest tijdens de winter, of je nu een digitale nomade bent of gepensioneerd. Maar vanwege de stijgende kosten voor levensonderhoud van het afgelopen jaar heroverwegen steeds meer mensen of en hoe ze op reis zullen gaan.

Egypte is dankzij de lage kosten voor levensonderhoud al heel lang populair bij vakantiegangers, maar het is nu ook een populaire overwinterbestemming geworden voor een langer verblijf. Onderzoek toont aan dat een verblijf van een maand in een luxe drie- of viersterrenhotel in Egypte goedkoper kan zijn dan een net zo lang verblijf in een West-Europees land.

Het onderzoek van de Egyptische overheid naar diverse touroperators wijst uit dat twee personen voor een zonvakantie van vier weken in de winter gemiddeld €1.218 betalen. Hierbij inbegrepen is een retourticket van €160 per persoon, €25 per twee personen voor een tweepersoonskamer in een viersterrenhotel en €8 per persoon voor een driegangendiner in een plaatselijk restaurant.

Ter vergelijking: de gemiddelde maandelijkse energiekosten en kosten voor eten en drinken voor een tweepersoonshuishouden in de winter in Italië bedraagt €1.396, in Frankrijk €1.509 en €1.601 in Duitsland. –

De Egyptische overheid promoot en faciliteert momenteel een verblijf van een maand in een divers aanbod van hotels.

Amr El-Kady, CEO van de Egyptische autoriteit voor toerisme, zegt hierover: “Egypte biedt Europese reizigers altijd graag een warm welkom. We doen er alles aan om hun verblijf zo makkelijk en betaalbaar mogelijk te maken. Deze winter nodigen we je uit om de koude maanden door te brengen onder de warme Egyptische zon en zo geld te besparen en fantastische nieuwe ervaringen op te doen”.

Wat heeft Egypte je te bieden? Te veel om op te noemen!

Egypte is een droombestemming voor iedere reiziger: van Caïro tot Luxor, van de betoverende woestijn tot de weelderig groene Nijlvallei. Het land van de farao’s heeft iedere bezoeker wel iets te bieden, of je nou een duik neemt in de rijke onderwaterwereld van de Rode Zee, over de Nijl de zonsondergang tegemoet zeilt of de eeuwenoude geheimen van de Egyptenaren ontdekt in adembenemende tempelcomplexen.

De hoofdstad Caïro is een van de beroemdste reisbestemmingen, waar het Egyptisch Museum je onderdompelt in alle tijdperken van de geschiedenis van Egypte en waar je de befaamde Pyramides en indrukwekkende sfinx van Gizeh kunt bezoeken. Andere hoogtepunten zijn de diverse spectaculaire wereldwonderen in de stad Luxor, zoals de Vallei der Koningen, de tempel van Karnak en, het absolute hoogtepunt van elke reis, de legendarische Luxortempel met de eeuwenoude verhalen die bezoekers blijven betoveren.

Mocht je meer van actieve en avontuurlijke activiteiten houden, dan hoef je ook niet ver te zoeken. Egypte is niet alleen een duikersparadijs, maar biedt daarnaast woestijntochten, Nijlcruises en adembenemende landschappen zoals het natuurpark Colored Canyon op het Sinaï-schiereiland. In Egypte wordt ecotoerisme bovendien steeds populairder en er worden ook spirituele rondreizen aangeboden. Daarnaast staat Egypte bekend om haar wellness behandelingen die van bijzonder hoge kwaliteit zijn.

Er bestaan veel verschillende vliegverbindingen voor een vlotte reis naar Egypte; je kunt vanuit bijna elke grote Europese stad een directe vlucht boeken naar Egyptische resorts.

Ontdek wat Egypt nog meer te bieden heeft via Egypte reizen – Thuispagina (experienceegypt.eg)

– EINDE BERICHT –

Download afbeeldingen van de bestemmingen hier

Contacts

Externe persdienst

Philipp Koneev, Senior Account Manager, MC Group

p.koneev@mcgroup.com
+49 30 65000‑540

Check out our twitter: @NewsNovumpr