08:00 uur 25-01-2023

Sphering Group neemt EKA in Duitsland over en wordt daarmee marktmaker in de EU op het gebied van rookkanalen en ventilatiesystemen

RENNES, France–(BUSINESS WIRE)– Met eka-edelstahlkamine, 37 jaar geleden opgericht en gevestigd in de Duitse plaats Untersteinach, kondigt Sphering de belangrijkste overname in de geschiedenis van de groep aan.

Deze nieuwe overname, die slechts enkele weken na de overname van SFL in het Verenigd Koninkrijk met succes werd afgerond, benadrukt de capaciteit van de groep om een algemeen erkende marktmaker in eigen land te zijn.

Met de toevoeging van twee nieuwe productiefaciliteiten heeft de groep nu meer dan 1000 mensen in dienst in Frankrijk, België, Duitsland, Italië, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië.

De omzet van de groep, die nu 190 miljoen euro bedraagt, consolideert de positie van Sphering op een van de belangrijkste markten in Europa. Dankzij EKA biedt Sphering Group een ongeëvenaarde combinatie van technologie en processen voor rook- en luchtkanalen, van high-runner producten tot speciale aanbiedingen in de Duitstalige landen.

Sphering bewijst eens te meer de kracht van haar succesvolle bedrijfsmodel als industriële marktleider in de EU. Deze unieke combinatie van lokaal en internationaal, gebaseerd op de autonomie van haar activiteiten en merken, zorgt voor een betere beheersing van de lokale specifieke behoeften en regelgeving.

Door recente overnames, voortdurende O&O-investeringen in ons WeLab en de productiecapaciteiten heeft Sphering zich gepositioneerd als een belangrijke speler op de Europese markt, die aan elke vraag naar schoorsteen- en ventilatiesystemen kan voldoen.

Sphering Group is nu aanwezig in de meeste Europese landen en blijft de grenzen van haar activiteiten verleggen.

Over Sphering Group :

Sphering is met een omzet van 190 miljoen euro en meer dan 1000 medewerkers een belangrijke industriële speler op de Europese markt voor rookgas- en ventilatiesystemen.

Sphering breidt haar industriële aanwezigheid uit met toonaangevende merken en uitgebreide productassortimenten, aangedreven door haar interne innovatie- en testlaboratorium ‘WeLab’. De merken van de groep zijn: Apros, Eurotip, Joncoux, Lorflex, MK, SFL en EKA.

In 2019 vierde Sphering haar honderdjarige bestaan. Trouw aan haar historische waarden heeft Sphering haar CARE-beleid inzake klanten, werknemers, veilige en efficiënte producten, milieu en maatschappij uitgevoerd. De groep wordt ondersteund door toegewijde lokale teams en door een gecontroleerde financiële stabiliteit. Ze heeft bewezen in staat te zijn een snelle, gestructureerde en winstgevende groei te realiseren.

www.sphering-group.com

Contacts

Charlène Salmon
Corporate Communication Manager

c.salmon@sphering-group.com
+33 6 07 66 59 70

Check out our twitter: @NewsNovumpr