13:13 uur 19-01-2023

Saudi Fund for Development breidt activiteiten in de Caribische landen uit met overeenkomst om uitbreidingsproject van University of the West Indies at Five Islands in Antigua en Barbuda te financieren

SAINT JOHN’S, Antigua en Barbuda–(BUSINESS WIRE)– De CEO van het Saudi Fund for Development (SFD), de heer Sultan Al-Marshad, en eervolle Gaston Browne, premier van Antigua en Barbuda, ondertekenden een financieringsovereenkomst van $ 80 miljoen voor het uitbreidingsproject van de Universiteit van West-Indië op Five Islands (UWI) in Antigua en Barbuda. De overeenkomst vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal, met Antigua en Barbuda als de 85e staat die financiering ontvangt voor een groot ontwikkelingsproject van SFD.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230118005745/nl/

CEO of SFD and Prime Minister of Antigua and Barbuda signing the agreement (Photo: AETOSWire)

CEO of SFD and Prime Minister of Antigua and Barbuda signing the agreement (Photo: AETOSWire)

Om de Sustainable Development Goals (SDG’s) in het Caribisch gebied te helpen bereiken, zal de overeenkomst wetenschappelijke innovatie bevorderen en extra onderwijsfaciliteiten aan de universiteit toevoegen.

Gaston Browne, premier van Antigua en Barbuda, sprak zijn waardering uit voor de ontwikkelingsinspanningen van het Koninkrijk Saoedi-Arabië via het Saudi Fund for Development, dat de onderwijssector in Antigua en Barbuda en de buurlanden zal verbeteren.

De financieringsovereenkomst is gericht op het verduurzamen van de universiteit en omvat de bouw van zeven energie-efficiënte gebouwen. Het project beslaat een totale oppervlakte van bijna 95.160 m² en bedient jaarlijks 5000 studenten.

Het uitbreidingsproject richt zich ook op naburige Caribische landen die zich uitstrekken van het zuidoosten van Noord-Amerika en Oost-Centraal-Amerika tot het noorden en oosten van Zuid-Amerika.

In een reactie op het project verklaarde de CEO van de SFD, de heer Sultan Al-Marshad: “Door dit project te financieren, wil de SFD de reikwijdte van zijn activiteiten in het Caribisch gebied uitbreiden, wat in overeenstemming is met de inspanningen van de regering van het Koninkrijk om bruggen te bouwen voor samenwerking met de internationale gemeenschap. Het project zal de internationale inspanningen voor duurzame ontwikkeling in verschillende sociale en economische gebieden verder ondersteunen.”

Hij voegde eraan toe: “De regering van het Koninkrijk Saoedi-Arabië hecht veel belang aan het ondersteunen van ontwikkeling in verschillende landen om duurzame ontwikkelingsdoelen te bereiken. Het UWI-uitbreidingsproject is in lijn met het financieringsbeleid van het Fonds, dat is gebaseerd op het bereiken van SDG’s door de nodige ondersteuning te bieden voor ontwikkelingsprojecten, terwijl het zich ook richt op infrastructuur- en productiviteitssectoren met humanitaire effecten. Het uitbreidingsproject valt onder SDG 4, kwaliteitsonderwijs, wat essentieel is voor het realiseren van economische groei.”

Contacts

Randah Al-Hothali
Telefoon: 00966 11 2794448

Check out our twitter: @NewsNovumpr