00:03 uur 12-01-2023

Herman Miller zet uitbreiding van baanbrekend gebruik van oceaangebonden plastic voort met bijgewerkte Sayl-stoel

Sayl markeert de laatste stap van Herman Miller op weg naar het doel van het bedrijf om tot 2030 50% gerecycled materiaal in alle producten te gebruiken.

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Herman Miller blijft het gebruik van oceaangebonden plastic vergroten binnen het portfolio van de moderne meubelmaker. De Sayl-stoel, ontworpen door de gewaardeerde Zwitserse ontwerper Yves Béhar, bevat nu tot 1,36 kg slecht beheerd plastic afval dat in de buurt van waterwegen wordt aangetroffen. Deze verandering bouwt voort op het momentum dat is gecreëerd door de introductie van oceaanplastic in de iconische Aeron Chair in 2021 en zal jaarlijks 95 ton*, het equivalent van ongeveer 9,6 miljoen plastic waterflessen, uit de oceaan halen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230111005103/nl/

Herman Miller Continues Expansion of Pioneering Use of Ocean-Bound Plastic With Updated Sayl Chair (Photo: Business Wire)

Herman Miller Continues Expansion of Pioneering Use of Ocean-Bound Plastic With Updated Sayl Chair (Photo: Business Wire)

Als onderdeel van het MillerKnoll-collectief benadrukt de aankondiging van vandaag de voortdurende toewijding van Herman Miller aan duurzaamheid en het langetermijndoel om de hoeveelheid gerecyclede inhoud te verhogen tot ten minste 50 procent, inclusief het gebruik van oceaangebonden plastic, in al het materiaal dat het bedrijf gebruikt tot 2030.

Sayl maakt deel uit van een indrukwekkend aanbod van Herman Miller-producten die nu worden gemaakt van oceaangebonden plastic. Tussen Aeron, Sayl en andere productlijnen, waaronder OE1- en Revenio-textiel, schat het bedrijf dat jaarlijks 234 ton oceaangebonden plastic, het equivalent van 23 miljoen waterflessen, uit de oceaan zal worden gehaald.

“Echte innovatie gaat niet altijd over het maken van nieuwe producten,” aldus Gabe Wing, Director Sustainability bij MillerKnoll. “Vaak kan het het zoeken zijn naar manieren om gebruik te maken van nieuw onderzoek, nieuwe perspectieven en hulpbronnen ter verbetering wat al bestaat. Ons team is ongelooflijk enthousiast om door te gaan met het verbeteren en introduceren van producten die een verantwoord gebruik van de hulpbronnen van de aarde bevorderen.”

Sinds de introductie in 2010 is de Sayl-stoel toonaangevend op het gebied van verantwoord ontwerp. Geïnspireerd door de Golden Gate Bridge, is het eco-gedematerialiseerde ontwerp van de Sayl speciaal gemaakt om op inventieve manieren minder materiaal te gebruiken en tegelijkertijd ergonomische ondersteuning en comfort te bieden. Bovendien is de stoel aan het einde van zijn levensduur voor 92% recyclebaar.

Yves Béhar, de ontwerper van Sayl en oprichter van fuseproject, merkte op over de aankondiging: “Charles Eames zei ooit: ‘Design is never done.’ Dat geldt zeker voor de Sayl-stoel, aangezien er jaren na de lancering nog steeds verbeteringen worden aangebracht. Het is vanaf het begin ontworpen als een lichte, eenvoudige stoel met een lagere ecologische voetafdruk in de categorie bureaustoelen met volledige functionaliteit. En nu, jaren na de lancering, ben ik verheugd om te zien dat de Sayl is vervaardigd van gerecycled plastic dat is omgeleid uit rivieren en oceanen als de volgende stap in het verbeteren van het ontwerp. Bij fuseproject is dat altijd een focus en passie geweest, en dat zal centraal blijven staan in ons werk.”

Alle kleuren van de Sayl-stoel bevatten oceaangebonden plastic, die in de toekomst uitgebreid zullen worden met de speciale editie-versies die voor Herman Miller Gaming worden gemaakt. Afhankelijk van de gekozen kleur, bevat elke Sayl tussen de 0,907 kg (2 Amerikaanse pond) en 1,36 kg (3 Amerikaanse pond) oceaangebonden plastic, waarbij de zwarte versie van Sayl het hoogste gewicht heeft. De Sayl met oceaangebonden plastic is nu verkrijgbaar in Europa en zal later in 2023 beschikbaar zijn in andere delen van de wereld.

Herman Miller maakte ook bekend dat alle kleuren van de Aeron vanaf november verkrijgbaar zijn met oceaangebonden plastic. De kleuren Onyx, Graphite, Mineral en Carbon bevatten tot 1,13 kg (2,5 Amerikaanse pond) oceaangebonden plastic per stoel.

Ga naar https://millerknoll.ecomedes.com/ voor meer informatie over de specifieke milieu-informatie voor elke variant van de Sayl- of Aeron-stoelen en om te zien hoe de aankoop van deze artikelen kan bijdragen aan normen voor duurzaam bouwen, waaronder LEED.

About Herman Miller

Sinds 1905 laat Herman Miller zich leiden door een toewijding aan probleemoplossende ontwerpen die het beste in mensen inspireren. Onderweg heeft Herman Miller kritische relaties gesmeed met de meest visionaire ontwerpers van zijn tijd, van groten uit het midden van de eeuw als George Nelson, het Eames Office en Isamu Noguchi, tot onderzoeksgerichte visionairs als Robert Propst en Bill Stumpf – en met de baanbrekende studio’s als Industrial Facility en Studio 7.5. Vanaf het ontstaan van ergonomisch meubilair tot de productie van enkele van de meest iconische stukken van de twintigste eeuw, Herman Miller heeft de afgelopen eeuw baanbrekend gewerkt aan origineel, tijdloos design dat een blijvende impact heeft, terwijl het een blijvend erfgoed van design, innovatie en sociaal welzijn heeft opgebouwd. Herman Miller maakt deel uit van MillerKnoll, een collectief van dynamische merken dat samenkomt om de wereld waarin we leven te ontwerpen.

*Gebaseerd op huidige verkoopprognoses.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sophie Mellish

s.mellish@rostrum.agency

Check out our twitter: @NewsNovumpr