09:30 uur 10-01-2023

Traditie en natuur worden gecombineerd om unieke in zee gerijpte sake (Undersea Aged Sake) te produceren in de prefectuur Mie in Japan

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Ago Bay is gelegen op het prachtige Japanse zuidelijke schiereiland Shima met zestig drijvende eilanden, en is de locatie voor een ingenieus project waarbij sake onder water rijpt om te profiteren van de constante temperatuur en omgeving van de zee. De eerste jaargang van 150 flessen “Hanzo Special Junmaishu sake” van de Ota Sake Brouwerij werden tot zinken gebracht op de bodem van de baai, beroemd om hun nabijgelegen parelkwekerijen, tot een diepte van 20 tot 25 meter. Zes maanden na het onderdompelen werd het product geanalyseerd en bleek het een zachte, milde smaak te hebben. Het rijpingsproces is nog steeds aan de gang.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230109005071/nl/

Tradition and nature combine to produce Mie Prefecture’s unique Undersea Aged Sake in Japan (Photo: Business Wire)

Tradition and nature combine to produce Mie Prefecture’s unique Undersea Aged Sake in Japan (Photo: Business Wire)

Een van de oprichters van het project, dhr. Nishida van Ise Shima Tourism, vertelde: “We zijn het in zee gerijpte sake-project gestart om parelboeren te ondersteunen in een tijd waarin parellarven aan het uitsterven waren en omdat we lokale producten als sake wilden verbinden aan onze kustomgeving en onze gemeenschap van parelboeren, zodat internationale reizigers een indruk kunnen krijgen van ons beroemde productieproces van sake. Dit promoot niet alleen het broodnodige toerisme naar onze regio, maar het bevordert ook de samenwerking tussen de parelboeren, drankproducenten en vissers, waardoor er een gevoel van zeggenschap en betrokkenheid ontstaat.”

Naast Ise-Shima’s sensationele zeevruchten, is de prefectuur Mie ook gezegend met de perfecte weers- en bodemomstandigheden voor het brouwen van sake. Dat is de reden dat hier 34 verschillende sake brouwerijen te vinden zijn, elk met een smaak die uniek is voor hun regio. Van de acht miljoen goden die de Japanners zouden bezitten, is de “Misakado no Kami” (god van de sake) verankerd in Ise Jingu, en de lokale bevolking offert rijstmout aan de god om te bidden voor voorspoed van de brouwindustrie.

De prefectuur Mie is al eeuwenlang een bestemming voor mensen vanuit het hele land en ligt op een kruispunt van de cultuur van voedsel, kunst en industrie met mensen. Mie’s sake brouwerij hecht waarde aan haar traditionele oorsprong en vernieuwt en verbetert deze constant. Het “in zee gerijpte sake-project” komt voort uit deze gedachte.

Dhr. Nishida merkt op: “Lokale vissers en boeren schenken hun oogsten in Shinto-rituelen om hun dankbaarheid te tonen. Ik denk dat Ise-Shima’s zeevruchten en sake zich onderscheiden omdat ze door ons volk en door onze hele geschiedenis heen zijn geconsumeerd. Ik hoop dat dit internationale reizigers zal aantrekken om de tradities, natuur en schoonheid van onze regio te ervaren”.

Contacts

Kazuma Akaiwa

info@accord-inc.co.jp

Check out our twitter: @NewsNovumpr